Uusimmat

Kaikkien Civilization-pelaajien tuntema Gandhin ydinasebugi onkin pelkkä myytti

29.10.2020 14:14 Muropaketin toimitus

Lähestulkoon kaikki Civilization-pelaajat ovat todennäköisesti kuulleet Gandhiin ja ydinaseisiin liittyvästä bugista. Todellisuudessa koko tarina on kuitenkin pelkkä myytti.

Internetissä jo vuosia levinneen tarinan mukaan Civilization I:ssä olisi ollut ohjelmointivirhe, joka olisi tehnyt tavallisesti rauhanomaisesta Gandhista murhanhimoisen ydintuhoajan. Ideana oli, että tavallisesti Gandhin aggressioarvo oli 1, mutta demokratian keksimisen jälkeen agressioarvo olisi laskenut nollaan ja overflow error -bugin vuoksi se olisi noussut nollasta maksimiarvoon 255.

Tuoreessa elämänkerrassaan Sid Meier kuitenkin kertoo, ettei bugia ollut todellisuudessa olemassa. Kehittäjä arvelee, että huhut saattoivat saada alkunsa Civilization I:n dialogista, jossa maat uhkailivat usein toisiaan ydinaseilla. Intia keskittyi Civilization I:ssä tekniseen kehitykseen ja maa sai usein ydinaseet ensimmäisten joukossa käyttöönsä. On varsin silmiinpistävää, kun rauhallisuudestaan tuttu Gandhi uhkailee ydinaseilla ja se jää helposti mieleen.

Muropaketin uusimmat