Kehuttu Hellblade: Senua’s Sacrifice on myynyt jo puoli miljoonaa kappaletta ja päässyt voitolle

25.11.2017 09:24 | Muropaketin toimitus

”AAA-indiepeliksi” kutsuttu Hellblade: Senua’s Sacrifice on päässyt voitolle vain kolme kuukautta julkaisun jälkeen. PC:lle ja PlayStation 4:lle elokuussa ilmestynyttä peliä on myyty jo puolisen miljoonaa kappaletta.

Pikkustudio Ninja Theory julkaisi elokuun alussa indiepeliksi poikkeuksellisen kunnianhimoisen toimintapelinsä Hellblade: Senua’s Sacrifice, mutta jo nyt Games Industry raportoi pelin päässeen voitolle. Kehittäjät kertovat tuoreessa päivityksessä, että peliä on kolmessa kuukaudessa myyty lähes 500 000 kappaletta.

PC:lle ja PlayStation 4:lle julkaistu, pohjoismaisesta mytologiasta ammentava ja mielenterveysongelmiakin käsittelevä synkkä toimintapeli oli kehittäjien mukaan tietoinen riski.

”Tiesin, että olimme tehneet todella oudon pelin, jota jotkut tulisivat rakastamaan ja toiset vihaamaan, joten keskiarvomme tulisi varmasti kärsimään”, kuvailee studion luova johtaja Tameem Antoniades.

Hellblade on kuitenkin otettu erinomaisesti vastaan niin kriitikoiden kuin pelaajienkin osalta. Metacriticissä pelin keskiarvo on alustasta riippuen 81-83, ja Steamissa 92% käyttäjäarvioista on positiivisia.

Kehittäjät kuvailevatkin osoittaneensa, että pienten indiepelien ja suurten AAA-pelien välillä on kaupallisesti toimiva markkina-alue. Peliä on kutsuttu ”AAA-indiepeliksi”, ja se julkaistiin lähtökohtaisesti edullisempaan hintaan kuin suurimmat pelijulkaisut. Tällä hetkellä Hellblade: Senua’s Sacrifice on myös Steamissa tarjouksessa hintaan 22,49€.

Alta näet pelin trailerin.