Kiinnostaako esports-tapahtumien järjestäminen – SEUL hakee innokkaita osallistujia viralliselle esports-tuomarikurssille

13.04.2019 18:01 | Muropaketin toimitus

Esports-tapahtumien järjestäminen muuttuu vuosi vuodelta ammattimaisemmaksi toiminnaksi, jolloin myös järjestäjien täytyy osata asiansa. Nyt Suomen Elektronisen Urheilun Liitto SEUL järjestääkin tuomarikurssin niille, jotka haaveilevat esports-turnausten tuomaroinnista tulevaisuudessa.

Tuomarikurssin käyneitä voidaan käyttää esimerkiksi liiton kilpailuissa ja turnauksissa, kuten eri pelien suomenmestaruusturnauksissa. Toki kokemusta voi hyödyntää myös muiden tapahtumien tuomarina toimittaessa.

Kurssi kestää yhden päivän, jonka jälkeen virallisen tuomarikortin saadakseen henkilön on tehtävä näyttö päätuomarin alaisuudessa yhdessä elektronisen urheilun tapahtumista. Kouluttajat ovat kansainvälisen e-urheiluliitto IESF:n tuomarivaliokunnan puheenjohtaja Markus Koskivirta ja elektronisen urheilun tapahtumia pitkään tuomaroinut Juho Nieminen.

Tuomarikoulutusta annetaan Helsingissä 11. päivä toukokuuta ja mukaan täytyy hakea viimeistään sunnuntaihin 28.4 mennessä. Hakulomake ja lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä. 

Muropaketin uusimmat