Uusimmat

PC-pelejä myytiin aikaisempaa vähemmän vuonna 2019 – Asialle on kuitenkin selvä selitys

27.01.2020 11:00 Muropaketin toimitus

Analyytikko Mat Piscatellan mukaan PC-pelien myynti on laskenut, ja syy löytyy Steamin monopoliaseman horjuttamisesta.

Edellinen vuosi oli myrskyisä PC-pelien markkinoilla, ja NPD:n analyytikko Mat Piscatellan mukaan tämä johti siihen, että PC-peleihin käytettiin vähemmän rahaa kuin aiempina vuosina. VG24/7 kertoo, että syy on Piscatellan mukaan pelimyynnin disruptiossa.

”PC-sisällön myynti laski vuonna 2019”, Piscatella kertoi Twitterissä. ”Datan perusteella jakelualustojen liikehdinnällä oli osansa tässä, muiden tekijöiden ohella.”

Pääsyylliseksi voisi heti epäillä Epic Games Storea, sillä Epicin pelikauppa ryhtyi viime vuonna aggressiiviseen kilpailuun Valven ylläpitämän Steamin kanssa. Toisaalta muutkin jakelualustat tekivät samoin: esimerkiksi Ubisoft ei viime vuonna julkaissut pelejään Steamissa, ja Rockstar Games julkaisi Red Dead Redemption 2:n PC-version ensin omassa kaupassaan ja vasta kuukautta myöhemmin Valven alustalla.

VG24/7 kuitenkin huomauttaa, että viime vuonna Bethesda sitoutui julkaisemaan pelejään myös Steamissa, samoin kuin Electronic Arts. Kaikki eivät siis ole Steamia hylänneet.

Joka tapauksessa myllerrys PC-pelien jakelukanavissa näyttää vaikuttaneen suoraan pelien myyntiin ja niistä kertyviin tuottoihin.