UUSIMMAT

Arvostelu OlliOlli World: Void Riders yhdistää onnistuneesti skeittaamisen ja ulkoavaruuden muukalaiset

12.07.2022 16:00 Ilari Hauhia

OlliOlli World oli jo valmiiksi värikäs ja onnistunut skeittipeli. Tuore Void Riders -lisäosa laajentaa OlliOlli Worldin skeittiramppeja ulkoavaruuteen asti, vieläpä oikein onnistuneesti.


Mario Strikers: Battle League FootballJulkaisupäivä: 15.6.2022
Studio: Roll 7
Julkaisija: Private Division
Saatavilla: PC, Xbox, PlayStation, Nintendo Switch
Pelaajia: 1
Ikäraja: –
Peliä pelattu arviota varten: noin 10 tuntia


O

lliOlli World tarjoaa skeittausta piirrosmaisessa 2,5D-maailmassa, joka on täynnä hauskoja yksityiskohtia ja elämää. Jo peruspeli sisälsi paljon erikoisia tuttavuuksia ja paikkoja skeitattavaksi, mutta uusi Void Riders tekee pelin maailmasta vielä huomattavasti eriskummallisemman.

Void Riders -laajennoksessa pelaaja kohtaa ulkoavaruuden skeittareita sekä näiden Nebulord-nimisen pääjehun, jotka laittavat pelaajan skeittitaidot todelliseen testiin. Mukana on yhteensä 15 uutta tasoa, joissa aiemmista maailmoista tuttuja elementtejä on sekoitettu alieneiden teknologiaan. Tasoista löytyy esimerkiksi nostosäteitä, jotka hinaavat pelaajaa ylöspäin, ja joiden avulla pelaaja voi liidellä pitkiäkin matkoja ilmojen halki. Mukana on myös uusia pomotasoja, joilla pelaaja pääsee kohtaamaan vieraita ulkoavaruudesta.

Tietyissä kohdissa lentävät lautaset vetävät esiin skeittiramppeja esiin vaikkapa veden alta pelaajan lähestyessä. Näin pelaajalla täytyy olla nopeat refleksit, jotta muuttuvaan maailmaan ehtii reagoida ajoissa. Korkeita tasopisteitä useilla uusilla yrityksillä keräävien pelaajien täytyy puolestaan yrittää muistella, millaisia alieneiden tarjoilemia yllätyksiä ja muutoksia taso sisältää.

Yksi OlliOlli Worldin parhaista puolista ovat pelin tarkat peliohjaimen ohjaussauvoihin perustuvat kontrollit. Pienen opettelun jälkeen niillä temppuilu on hauskaa, ja pelin vaikeustaso tuntuu reilulta. Mikäli temppu menee pieleen, johtuu se käytännössä aina pelaajan omasta virheestä, ei epäreilusta pelistä tai huonoista kontrolleista. Skeittarin ohjaaminen on luonnollisesti sujuvaa myös Void Riders -laajennoksessa, mikä tekee uusista pelimekaniikoista entistä nautinnollisempia. PC-pelaajien kannattaa muistaa, ettei OlliOlli Worldiä voi pelata kuin pelkällä peliohjaimella. 

OlliOlli World ja sitä laajentava Void Riders on lähes täydellinen skeittipeli kesäiseen iltaan. Peli on sopivan haastava, mutta samalla sen grafiikat ja taustalla kulkevan tarinan iloinen dialogi pitävät pelaajalla jatkuvan hymyn huulilla.

Mikäli alkuperäinen OlliOlli World tuntui viihdyttävältä ja skeittausta haluaisi kokea lisää, on Void Riders ehdottomasti hankinnan arvoinen laajennos. Uusille pelaajille ei ole lainkaan hassumpi idea ostaa OlliOlli Worldia suoraan sen expansion passin kanssa – mikäli toinen lisäosa tulee olemaan läheskään yhtä laadukas kuin Void Riders, tarjoaa laajennokset sisältävä passi rahalle runaasti vastinetta.

OLLIOLLI WORLD: VOID RIDERS

”OlliOlli World ja sitä laajentava Void Riders tarjoavat onnistunutta ja hauskaa skeittausta kesäiltaan.”

Arvosana: 4,5/5