Uusimmat

Ensituntumat Ensi kuussa ilmestyvä Rollerdrome on lennokasta räiskintää skeittipelien ystäville

26.07.2022 16:00 Tuukka Hämäläinen

Rollerdrome saattaa olla vuoden kiehtovin räiskintä, eikä siitä ainakaan vauhtia puutu. Tämä on varmasti on yksi vuoden suurimmista yllättäjistä.

Brittistudio Roll7 tunnetaan parhaiten kehutuista OlliOlli-skeittipeleistä, joista tuorein ilmestyi vasta tänä vuonna. Nyt studiolla on kuitenkin aivan uusi lukema lasissa, sillä elokuussa ilmestyvä Rollerdrome on kaikkea muuta kuin suoraviivainen rullaluistelupeli.

Pääsimme osallistumaan Rollerdromen rajattuun ennakkotestiin. Vajaan parin tunnin verran pelattavaa tarjonnut testi osoitti, että kyseessä on tuoreen tuntuinen toimintapeli, joka yhdistää kolmannen persoonan räiskinnän ja Tony Hawk’s Pro Skater -tyylisen temppuilun saumattomaksi kokonaisuudeksi.

Rollerdrome sijoittuu vuoteen 2030, jolloin samanniminen väkivaltaurheilu on noussut katsojien suursuosioon. Kilpailijat ottavat toisistaan mittaa erilaisilla areenoilla, joissa he pitävät toisiaan tuusan nuuskaksi aseilla ja räjähteillä. Pelaaja astuu uuden kilpailijan Karen Hassanin rullaluistimiin ja lähtee valloittamaan Rollerdromea.

Kaikki ei kuitenkaan ole aivan siltä miltä vaikuttaa. Alun perusteella on vaikea tietää mihin Rollerdrome vielä menee, mutta pelissä on myös tarina, joka etenee kilpa-asteiden välisissä peliosuuksissa. Rollerdromen hurmeisen urheilun takana taitaa piillä jotain salamyhkäistä, mikä epäilemättä paljastuu pelin edetessä.

Tarinasta ei vielä saa oikein kuvaa, mutta testin perusteella voi sanoa varmasti ainakin tämän: Rollerdromen pelituntuma on huikean hyvä! Pieni tutoriaali on paikallaan, sillä pelaamisessa on omat kikkansa, mutta itse asiaan päästään silti nopeasti ja aloituskynnys on melko matala.

Pääpeli koostuu areenoista, joilla pitää peitota viholliset, kerätä pisteitä ja suorittaa erilaisia haasteita. Aseet ladataan tekemällä temppuja rampeilla ja kaiteilla, ja elämää taas saa palautettua vain pistämällä vihollisia hengiltä. Pelissä voi tehdä erilaisia grab- ja grind-temppuja, jotka ovat skeittipeleistä tuttuja. Pelityyli on itseasiassa yllättävän lähellä Tony Hawk -sarjaa, vaikka tuntuma onkin erilainen.

Rollerdromen rullailu-räiskintä toimii erittäin sulavasti, ja peligenrejen yhdistelmä on luonnollisempi kuin ennakkoon uskoisi. Hidastukset tekevät kaikesta sitten vielä coolimpaa, ja niillä on ehdottomasti paikkansa myös taktisena osana taistelua. Pelissä ei myöskään voi varsinaisesti kaatua, eli vauhti pysyy jatkuvasti yllä ja pelitempo on sitäkin hektisempi.

Vaikutuksen tekevät myös vetävä synamusiikki sekä sarjakuvamainen visuaalinen tyyli. Vaikka ilme on yksinkertainen, Rollerdrome näyttää toiminnan tiimellyksessä erittäin tyylikkäältä. Simppelit grafiikat myös takaavat, että peli toimii vähän kevyemmälläkin raudalla, ja latausajatkin ovat olemattoman lyhyet.

Ensintuntuman perusteella Rollerdrome näyttää, tuntuu ja kuulostaa sanalle sanoen päheeltä. Sen pelaaminen on lennokasta ja koukuttavaa, mikä lupaa todella hyvää täyspitkän pelin kannalta.

Peruspelin lisäksi Rollerdrome sisältää myös avattavan Out for Blood -pelimuodon, jonka pitäisi tarjota vielä lisähaasteita sellaisia kaipaaville. Tätä ei kuitenkaan ennakkoon päästy testaamaan.

Rollerdrome ilmestyy 16. elokuuta PC:lle, PS4:lle ja PS5:lle.

LUE MYÖS: Arvostelu OlliOlli World: Void Riders yhdistää onnistuneesti skeittaamisen ja ulkoavaruuden muukalaiset

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat