Uusimmat

Chibi Robo (GC)

18.08.2006 13:45 Muropaketin toimitus

Japanilaiset ne osaavat. Chibi-Robon juoni on ihastuttava: pelissä ohjataan pikkuruista siivousrobottia, joka ostetaan erään perheen tyttärelle leikkikaluksi.

Juonen edetessä Chibi-Robo taistelee esimerkiksi mekaanisia hämähäkkejä vastaan, siivoaa perheen koiran kuraisia tassunjälkiä ja juttelee muiden lelujen kanssa. Siinä sivussa keräillään myös ilopisteitä, joita tarvitaan siivoojarobottien rankinglistoilla nousemiseen. Eli ihan peruspeli ei ole kyseessä.

Suuria silmiä ja paljon hymyjä

Chibi-Robon grafiikka on tuttua iso- ja pyöreäsilmäistä japanilaistyyliä. Mitään ihmeellistä se ei tarjoa, mutta on värikästä ja lapsenmielistä. Se toimii. Äänimaailmakin on kunnossa. Pelaaminen on hauskaa puuhaa – kuka olisi uskonut, että siivoaminen voi olla mukavaa?

Huumori kukkii pelissä oudoissa paikoissa: perheen isän lattialta löytyvällä hammasharjalla saa hinkata lattioita puhtaaksi. Pistää tosin miettimään hygieniatasoa, kun hammasharjoja löytyy olohuoneen sohvan alta.

Pelin edetessä pelaajan hahmo tutustuu muihin leluihin, suorittaa sitten tehtäviä ja auttaa muita leluja. Pelaajan hymy on koko ajan herkässä. Pelissä olevat hahmot on kirjoitettu niin hullunkurisiksi ja omituisiksi, että pelin käsikirjoittajan aamupuuron raaka-aineita olisi mielenkiintoista tutkailla hieman lähempää.

Duracellit vaihtoon

Chibi-Robon juoni on mainio ja perusilme valloittava, mutta pelistä löytyy yksi vika, joka on tuhota peli-ilon lähes täydellisesti: Chibi-Robon akku on nimittäin surkea. Pelaajan pitää juoksennella alussa jopa viiden minuutin välein lataamassa ohjaamansa robotin akkuja, jottei virta hyydy kesken tehtävän. Myös kamera temppuilee ajoittain, mutta ei kuitenkaan niin paljoa, että se pääsisi pahasti pilaamaan pelattavuutta.

Chibi-Robo on pirteä tuulahdus pelimaailmassa. Sen maailmankuva on iloinen ja positiivinen – heti alussa mainitaan Chibi-Robon tarkoituksen olevan ilon ja onnellisuuden tuottaminen. Eikä mikään ole kunniallisempi tavoite. Väkivallattomia pelejä löytyy markkinoilta harmittavan vähän, mutta Chibi-Robo on – ihan pelin perusideaakin myötäillen – iloinen ja positiivinen peli.

Kolme pistettä

Lyhyesti: Hauska ja hyväntuulinen sekä väkivallaton seikkailupeli. Tällaisia soisi löytyvän enemmänkin.

Järjestelmä: GC
Ikäsuositus: S-3
Julkaisu: myynnissä
Pelaajia: 1
Verkkopeli: ei
Testasi: Jarkko Fräntilä