Uusimmat

Gears of War 3: RAAM’s Shadow DLC (Xbox 360)

10.01.2012 18:30 Kalle Laakso

Tekijä: Epic Games
Julkaisija: Microsoft
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: Xbox 360
Pelaajia: 1-5
Muuta: Vaatii toimiakseen alkuperäisen Gears of War 3:n
Pelin kotisivut:http://gearsofwar.xbox.com
Arvostelija: Kalle Laakso

Gears of War-sarja saa ensimmäisen kampanja-latauksen RAAM’s Shadowsin myötä. Ajassa palataan taaksepäin sodan alkuhetkiin ja taustatapahtumiin, jo ennen ensimmäistä Gearsia. Pelaaja astuu legendaarisen kenraali Raamin saappaisiin aiheuttamaan tuhoa Ilima City-kaupungin kaduille lähellä E-daytä.

Jo kolmanteen osaan ehtinyt Gears of War tuskin esittelyjä kaipaa, mutta jotain on vielä GOW-universumista kertomatta. Niitä aukkoja paikataan hieman noin neljän tunnin mittaisella kampanja-DLC:llä.

Uusi squad, vanhat ystävät

RAAM’s Shadow tiputtaa pelaajat ihmisten kaupungin, Ilima Cityn kaduille, evakuoimaan siviilejä sekä uhkaavalta Kryll-myrskyltä että jo kaupunkiin hyökänneeltä locustien armeijalta. Ylivoimaisen vihollisen edessä jää ihmisten armeijan COG:in (Coalition of Ordered Governments) Zeta-tiimi vielä painimaan kaupungin viimeisten hetkien kanssa etsien siviileitä ja kohtaamaan lopuksi locusteja johtavan kenraali RAAMin.

Zeta-ryhmää johtaa Gears of War ykkösestä tuttu Minh Young Kim, mukanaan kakkososasta tuttu Tai Kalisto, uusi naissotilas Alicia Valera ja Gears-sarjakuvista tuttu Michael Barrick. Locust-kuningatar lähettää sodan edetessä paikalle myös RAAMin turvajoukkoineen,  jolloin astutaan myös locust-kenraalin saappaisiin tuhoamaan Iliman katuja ja henkiinjääneitä. Pöytä käännetään ympäri siinä vaiheessa peliä, ja pelaajat pistetään RAAMin ja hänen joukkonsa kanssa etenemään Iliman kaduilla, mitä juuri tyhjennettiin Zeta-tiimin kanssa.

RAAM!

Lisäosan parasta antia on ehdottomasti pelaaminen RAAMina. Se on sopivan erilaista ja tuntuu siltä, että olisi todellakin locust horden kenraali. RAAM ei ole nopea liikkeissään, mutta hänen komentamansa kryll-lepakot ja iso miekka saavat aikaan kyllä tuhoa. Kryllejä komentamalla pelaaja pääsee hyökkäämään vastustajan kimppuun kauempaa, jättäen jäljelle vain veripilven. Lepakoiden ollessa pelaajan ympärillä, ne tekevät lähes täydellisen suojan kaikelta kohti tulevilta ammuksilta.

Miekan kanssa pistetään COG-sotilaita armotta palasiksi, mutta harmillisesti RAAMilla pelaaminen jää emopelin beast-pelitilan tapaan verrattain lyhyeksi huumaksi. Tuntuu että edelleen kaikki locust-pelaaminen, poislukien moninpeli, olisi hieman testimielessä päälle liimattu vaihtoehto muuhun pelaamiseen, vaikka onkin viihdyttävää ja mukavan erilaista. Lisäosa kun ei tarjoa muuten juuri uutta pelisarjan kolmanteen osaan jo tutustuneille.

Neljän tunnin sota

RAAM’s Shadow on vähän kaksipiippuinen DLC. Se ei esittele mitään, eikä ujostele pistää pelaajaa samantien keskelle toimintaa. Noin neljään tuntiin mahtuu GOW-sarjoista tuttua huttua ja locusteja suolataan alusta loppuun suhteellisen tiukalla putkella, juonta ei ole juuri nimeksikään ja fanit löytävät itsensä tutusta ja turvallisesta ympäristöstä.

RAAM ei kuitenkaan yllä Gears of War ykkösen tunnelmaan ja synkkyyteen. Aurinko paistaa lähes tauotta, eikä pelaajalle tule missään vaiheessa fiilistä epätoivoisesta henkiinjäämistaistelusta. Pelatessa vain odotti koko ajan jotain mullistavampaa tai juonellista yllätystä, tai edes vastauksia juoniaukkoihin. Niiden sijaan tarjolla oli vain viiden jakson kampanjatehtävän kaverina kuusi uutta pelaajaskiniä ja 250 pisteen edestä uusia saavutuksia. Lisäri olisi kaivannut jotain muutakin, joskin toisaalta Epic hemmotteli hetkeä aikaisemmin Gearsin pelaajia ilmaisella moninpeli-karttapaketilla.

1200 MS-pistettä on silti aavistuksen liian tyyris hinta lyhyehkölle kampanjalle, ainakin yksittäis- tai ex-temporee -ostoksena. Season passin ostaneille se on kuitenkin varmasti tervetullut lisäri ja lisää moninpelaamista kaipaaville RAAM tarjoaa ihan kivaa ja tiivistä taistelua sekä yksin että yhteistyönä kavereiden kanssa.

 

Lisää aiheesta

Gears of War 3 (Xbox 360)

Gears of War 2 (Xbox 360)

Gears of War (PC) 

Gears of War (Xbox 360)

Gears of War -kurkkumikrofoni – murise kuin Marcus Fenix

Gears of War 3 -haastattelussa Cliff Bleszinski

Lue myös

Arma X Anniversary Edition (PC)

Need for Speed: The Run (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Panzer Corps: Wehrmacht (PC)

Professor Layton: Spectre’s Call (DS)

Trine 2 (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Ultimate Marvel vs Capcom 3 (PS3, Xbox 360)