Kirby’s Epic Yarn -ennakko (Wii)

08.09.2010 14:24 Tero Lehtiniemi

Nintendon syksy on pullollaan toinen toistaan mielenkiintoisempia pelejä. Ennakoimme jo aiemmin Metroid: Other M:n, Donkey Kong Country Returnsin ja Golden Sunin. Jatkamme jättipelien jälkeen pienemmillä ennakoilla, joista vuorossa hassun Kirby-otuksen uusin seikkailu.

Kirby on jostain syystä Nintendon vakiosankareista allekirjoittaneen suosikkihahmoja, enkä oikein osaa sanoa miksi. Pullapojan ja pilven yhdistelmältä näyttävä otus on kuitenkin hellyttävyydessään jotain ihan uskomatonta.

Kun tähän vielä yhdistetään Kirbyn seikkailujen luova ja itseään uudistava kekseliäisyys, ollaan siinä pisteessä kuin ollaan.

Kirbyn seikkailut ovat kaikki melko persoonallisia, eikä Epic Yarn suinkaan ole poikkeus. Kirbyn Eeppinen Lanka sijoittuu lankojen ja tekstiilien ihmeelliseen mutta silti yllättävään maailmaan. Pelin kentät ja viholliset on piirretty erilaisista langoista, se miten maailma reagoi, on varsin kiehtova. Esimerkiksi taivaalla roikkuvasta langasta vetäminen repii taustasta palasen irti, avaten uuden osan kenttää, bonusesineitä tai muuta vastaavaa. Toisinaan Kirby voi myös muuttua erilaisiksi jättimäisiksi tekstiilihirviöiksi, joista esillä olleessa demossa päästiin tutustumaan jättimäiseen, aseistettuun mech-tyyliseen robottiin.

Peli kehitettiin alunperin GameCubelle, mutta tämä tosiasia ei onneksi muistuta itsestään kovin usein. Tiukan kaksiulotteinen toteutus on omalla tavallaan todella sympaattinen, ja koko lanka/tekstiilikonsepti on kekseliäisyydessään niin nerokas, että suurempi määrä kikkailua voisi kääntyä itseään vastaan.

Pikaisen testauksen perusteella en pysty enkä halua sanoa mitään ikävää Epic Yarnista. Se ei demon perusteella ole millään tavalla mullistava tai maata järisyttävä peli, mutta se kuinka perinteistä 2D-tasoloikkaa on piristetty tällaisella idealla, on jälleen hatunnoston arvoinen suoritus. Se, saadaanko ideasta väännettyä jotain vielä raflaavampaa valmiissa pelissä, jää nähtäväksi.

 

Tekijä: Good Feel/HAL Laboratory
Julkaisija: Nintendo
Tulossa: Wii
Pelaajia: 1-2

Tero Lehtiniemi

 

Lisää aiheesta

Blade Kitten -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Donkey Kong Country Returns -ennakko (Wii)

Golden Sun: Dark Dawn -ennakko (DS)

Metroid: Other M -ennakko (Wii)

Tom Clancy’s H.A.W.X. 2 -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

Dead Rising 2: Case Zero (Xbox 360)

Lara Croft and the Guardian of Light (Xbox 360)

SBK X: Superbike World Championship (PC, PS3, Xbox 360)

Scott Pilgrim vs The World: The Game (PS3, Xbox 360)