Uusimmat

Mass Effect 2: The Arrival DLC (PC, PS3, Xbox 360)

29.03.2011 19:27 Tero Lehtiniemi

Tekijä: Bioware
Julkaisija: Electronic Arts
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: PC, PlayStation 3, Xbox 360
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: http://masseffect.bioware.com
Arvostelija: Tero Lehtiniemi

Biowaren science fiction -eepos Mass Effect 2 oli Domen pelitoimituksen, lukijoidemme ja monen muun mielestä vuoden 2010 paras peli. Ilmestymisensä jälkeen peli on saanut varsin mukavan määrän ladattavaa lisäsisältöä, ja se on pääosin ollut vieläpä varsin hyvälaatuista.

Todellinen jättipotti pelin DLC-paketeissa lunastettiin kuitenkin vasta kuluneena syksynä Lair of the Shadow Brokerin muodossa. Pitkä, hyvin rakennettu ja palkitseva pelipaketti oli rakensi tietä kohti ensi jouluksi luvattua kolmososaa. Nyt julkaistu The Arrival jatkaa Mass Effect 3:n pohjustamista, ollen valitettavasti myös viimeinen ME2:een julkaistava laajennus. Odotukset ovat luonnollisesti todella, todella kovat.

The Arrival saa alkunsa, kun Shepardin liittouma-kontaktina toiminut amiraali Hackett ottaa  sankariimme yhteyttä. Liittoumalla on ollut tunnetun avaruuden rajamailla arkaluontoinen operaatio, joka on pyörinyt oletettavasti reaper-alkuperää olevan mystisen esineen ympärillä.

Hackett on kuitenkin saanut tietoonsa, että galaksin yleisenä riesana toimivat batariaanit ovat päässeet operaation jäljille, vanginneet operaatiota johtaneen agentin ja eristäneet tämän salaiseen vankilaan.

Shepardin uhkarohkeana yhden taistelijan pelastusoperaationa aloittama tehtävä saa kuitenkin hyvin nopeasti ikävän, joskaan ei täysin yllättävän käänteen. Reaper-invaasio on jälleen kerran lähempänä kuin kukaan osasi arvatakaan. Paitsi ehkä paketin nimestä.

Yksinäinen susi

Koska Shepard sotii suurimman osan DLC-paketin noin kahden-kolmen tunnin pituudesta yksin, joutuu taisteluun luonnollisesti ottaa hieman uudenlaisen näkökulman. Vaikeustaso ei kuitenkaan pääsääntöisesti ole mikään erityisen korkea, ja varsinaisia pomotaisteluita jäi oikeastaan kaipaamaan.

Vaikeampia mittelöitä on ainoastaan kolmisen kappaletta, ja näistäkin yksi on käytännössä vapaaehtoinen. Uutta tutkittavaa teknologiaa ja achievementteja paketti tarjoaa sentään useamman kappaleen, ja onpa mukana myös yksinkertainen hiippailuosio.

Osittain jopa massiiviselta tuntuneen Lair of the Shadow Brokerin jälkeen The Arrivalin anti jää hieman laihemmaksi. Toisaalta se on rytmitetty paremmin, eikä siitä löydy LotSB:n avaruusaluksen kannella tapahtuneen osion kaltaista venytyspätkää. Valitettavasti siinä ei myöskään ole edeltäjänsä tarjoaman tukikohdan kaltaista ekstraa.

Vaikka pitkän odotuksen jälkeen The Arrival ei ollutkaan ihan niin eeppinen kokemus kuin olisi voinut toivoa, tosin tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että Lair of the Shadow Brokerin ja sitä seurannaan pitkän hiljaiselon jälkeen odotukset vain olivat todella, todella korkealla.

Achievementien ja trophyjen jahtaajia saattaa lisäksi ärsyttää se, että kaksi The Arrivalin kolmesta palkinnosta on tilannesidonnaisia, ja laajennuksen mekaniikka nojaa vahvasti autosaveen, joten pakoa dashboardille lienee luvassa.

Puutteistaankin huolimatta se on Mass Effect -jatkumoa seuranneille käytännössä pakkohankinta. Paketti petaa tarinan täydellisesti Mass Effect 3:sta varten, ja sinänsä harmittaakin että odotusta on vielä jäljellä lähes yhdeksän kuukautta.

Prepare yourself for The Arrival.

 

 

Lisää upeita pelivideoita eDomen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet.

 

Lisää aiheesta

Mass Effect 2 (PC, Xbox 360)

Loppuvuodesta 2007 ilmestynyt Mass Effect oli vuoden ja siihen mennessä koko Xbox 360 -konsolin parhaita pelejä. Pikkuvioilta ei vältytty, mutta Biowaren vankalla kokemuksella   eeppinen scifitarina yhdistettiin sujuvaan toimintaroolipeliin. Lopputulos oli todella vaikuttava kokemus.

Mass Effect 2 (PS3)

Pelin PlayStation 3 –versio on vihdoin saapunut suurten puheiden saattelemana. Paras versio? Huikeimmat grafiikat? Eniten sisältöä? Noinkohan!

Mass Effect 2: Lair of the Shadow Broker DLC (PC, PS3, Xbox 360)

The Illusive Man on saanut vihiä Shadow Brokerin olinpaikasta, ja Shepard lähtee tutkimaan asiaa. Shadow Broker on ollut jo viimeiset kaksi vuotta Liaran henkilökohtaisen huomion kohteena, ja hän liittyy seurueeseen. Seurue laskeutuu Iliumille, josta alkaa oppitunti siitä kuinka lisäsisältöä suunnitellaan.

Lue myös

Dragon Age II (PC, PS3, Xbox 360)

King Arthur: The Role Playing Wargame (PC)

Kingdom Hearts Re:Coded (DS)

Knights Contract (PS3, Xbox 360)

Outland-ennakko (PS3, Xbox 360)