UUSIMMAT

Resident Evil 4 (PS2, GC)

21.12.2005 00:00 | Thomas Puha

Kuusi vuotta on kulunut Umbrella-yhtiön tuhosta. RE2:sta tuttu Leon Kennedy on etsimässä Yhdysvaltain presidentin kadonnutta tytärtä. Johtolangat vievät Leonin espanjalaiseen pikkukylään. Siellä vastaan tuleekin murhanhimoisia kylähulluja, joilla on paha tapaa kestää luoteja ja kasvattaa vartalostaan limaiset lonkerot… Vieläkö Umbrellan työ elää?

Paljon siistiä tavaraa myynnissä

RE4 tuulettaa monin tavoin väsähtänyttä sarjaa. Kuvakulma on vaihtunut hahmon olan taakse ja toiminnan määrää on nostettu reippaasti. Pelitilanteen tallentamista ei enää rajoiteta. Varusteiden käsittelykin on aiempaa järkevämpää. Tärkeät esineet, kuten avaimet ja sinetit, mahtuvat aina mukaan.

Perusvarusteilleen voi ostaa lisää säilytystilaa pelialueella majailevalta kauppamieheltä. Omalaatuisesti puheleva kaupparatsu myy aseita ja tarjoaa lisäksi mahdollisuuksia aseiden päivittämiseen.

RE4 oli GameCubelle tuotannossa lähes neljän vuoden ajan, ja se on ehkäpä komein osoitus konsolin kyvyistä. Siihen nähden, että RE4 muovattiin varta vasten GameCubelle, PS2-käännös on kohtalaisen onnistunut. Jos en olisi nähnyt GameCube-versiota, pitäisin PS2-versiota komeana. Vertailussa se jää selvästi jälkeen alkuperäisen eloisasta ilmeestä. Piirtoetäisyys ei ole huonontunut, mutta maaston ja rakennusten kuvitukset ovat selvästi heikoimpia kuin GameCubella. PS2-versio on myös kyllästetty epämääräisellä reunanpehmennyksellä, joka tekee pelistä usvaisen näköisen.

Pelatessani RE4:ää PS2:lla mieleeni tulee, että aivan kuin olisin nähnyt tämän kaikessa loistokkuudessaan jättimäisellä kankaalla digitaaliprojektiona, mutta nyt katselen sitä vuokraamon kuluneelta vhs-nauhalta. Sanoisin, että GameCube kannattaa ostaa yksin Resident Evil 4:n takia.

Tästä huolimatta Resident Evil 4 on uskomattoman viihdyttävä peli ja nerokas osoitus siitä, kuinka väsähtänyt sarja herätetään henkiin. On vaikea nähdä, kuinka Capcom olisi voinut saada peliään tätä parempaan tasapainoon.

PlayStation 2 -version uudet ominaisuudet

PS2-versio tarjoaa muutaman uuden ominaisuuden GC-versiossa tarjottujen Assigment Ada- ja The Mercenaries -bonuspelien lisäksi. Uutta on sivuhahmo-Adalla pelattava, viidestä episodista koostuva Separate Ways -seikkailu. Se risteää Leonin seikkailun kanssa ja selventää näin monia asioita, joita Leonilla pelatessaan kokee. Separate Waysia pelataan pitkälti samoissa maisemissa kuin pääpeliä, mutta kaksi täysin uuttakin aluetta tarjotaan, kuten sisätilassa oleva tankkeri ja sitä ympäröivä telakka. Mukana on myös kaksi uutta asetta: Adan räjähtäviä nuolia ampuva jalkajousi ja Leonin laserase P.R.L 412 (Parasite Removal Laser).

Tekijä: Capcom R&D 4
Julkaisija: Capcom
Testattu: PlayStation 2, GameCube
Saatavilla: PlayStation 2, GameCube
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: capcom.com/resevil4
 

Muropaketin uusimmat