UUSIMMAT

Resident Evil: The Mercenaries 3D (3DS)

27.07.2011 16:30 | Tero Lehtiniemi

Tekijä: Cacom/Tose Co. Ltd
Julkaisija: Capcom
Testattu: 3DS
Saatavilla: 3DS
Pelaajia: 1, 2 (lähiverkossa)
Pelin kotisivu: http://www.residentevil.com/mercs
Arvostelija: Tero Lehtiniemi

Mercenaries on perinteisesti ollut Resident Evil -sarjassa yleensä varsinaisen pelin läpäisyn jälkeen avautuva bonustila, jossa pelaajat pääsevät tahkoamaan vanhoja ympäristöjä puhtaasti suoritusta arvioivassa taistelutilassa.

Kun kuulin, että Capcom puuhasteli tästä yleisesti kuriositeetiksi jääneestä lisätilasta kokonaista 3DS-peliä, olin luonnollisesti varsin skeptinen. Oli vain jotenkin sellainen fiilis, ettei Mercenariesissa riittäisi paukkuja täysihintaiseen peliin.

Sisällöllisesti Resident Evil: The Mercenaries 3 on melko vaikuttava paketti. Kymmenittäin kenttiä, useita pelattavia hahmoja, paranneltavia taitoja ja vaikka mitä. Koko homman idea on kuitenkin pysynyt Mercenaries-nimelle uskollisena.

Pelin varsinainen liha ovat taistelukentät, joita The Mercenaries 3D:hen on otettu sekä Resident Evil nelosesta että vitosesta. Yksinkertaisimmillaan ideana on tappaa mahdollisimman paljon rajattomasti sikiäviä vihollisia ja samalla pysyä hengissä. Osassa kenttiä tavoitteet tosin hieman vaihtuvat, esimerkiksi tuttujen pomojen tappamisessa.

Kenttien suorittaminen avaa uusia kenttiä, jonka lisäksi vanhat kentät houkuttelevat pisteytyksen kautta parantamaan suoritusta. Hyvästä suorituksesta nimittäin nettoaa enemmän taitopisteitä ja muuta mukavaa.

Äiti, osaan strafettaa!

Resident Evil -sarjan jonkinlaisena suvussa kulkeneena perversiona on ollut se, että liikuttaessa ei saa ampua. The Mercenaries 3D tekee tämän suhteen lähes isänmurhaan verrattavan tempun, sillä tällä kertaa arvon sankareiltamme tämä onnistuu, samoin sivuttain liikkuminen! Kontrolliskeemojakin on useita, perinteisesti Resi-toteutuksesta FPS-apinointiin. Yllättäen FPS-kontrollit toimivat todella mainiosti, ja tekevät pelaamisesta ihan kivaa.

Samaa kontrolliratkaisua tullaan käyttämään myös seuraavassa 3DS-Resissä Revelationsista, josta The Mercenaries 3D tarjoaa esimakua demon verran. Revelations vaikuttaakin kiinnostavalta, ja uusi kontrollimekaniikka toimii.

Valitettavasti itse The Mercenaries 3D:n idea ei kanna loppuun asti. Pelattavaa kyllä piisaa mutta pääasiallinen idea on jo läpäistyjen kenttien uudelleentahkoaminen. Pelkkä tarinaton samojen ympäristöjen sahaaminen alkaa hyvin nopeasti puuduttaa, eikä lohtua juuri tarjoa edes samanaikainen kaksinpeli.

Resident Evil: The Mercenaries 3D:n suurimmaksi ongelmaksi jääkin se, että se on yksinkertaisesti Mercenaries. Lisäpeli on aina lisäpeli, ja syvällisyytensä puolesta pöytäkonsoleilla tällainen olisi varsin toimivaa viihdettä PSN/WiiWare/XBLA-tasolla. Täysihintaiseksi peliksi The Mercenaries 3D:n noste ei ikävä kyllä riitä. Katellaan sitten sieltä kuuluisasta alelaarista.

 

Lisää aiheesta

Resident Evil 4 Wii Edition (Wii)

Resident Evil 5 (360, PS3)

Resident Evil 5 Gold (PS3, Xbox 360)

Resident Evil: The Umbrella Chronicles (Wii)

Lue myös

Bastion (Xbox 360)

F.E.A.R 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Fallout New Vegas: Old World Blues DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Green Lantern: Rise of the Manhunters (PS3, Wii, Xbox 360)

Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Red Faction: Armageddon (PC, PS3, Xbox 360)