Uusimmat

Tulipa pelattua: Lego The Incredibles – Onpahan jotain tekemistä Ihmeperhe 2:n ensi-iltaa odotellessa

19.07.2018 10:00 Tatu Junni

The Incredibles on yksi kaikkien aikojen parhaista supersankarielokuvista, mutta pelipuolella Ihmeperhe ei ihmeitä tarjoile.


Julkaisupäivä: Julkaistu / Kehittäjä: TT Fusion / Julkaisija: Warner Bros. Interactive Entertainment / Testattu: PlayStation 4 / Saatavilla myös: PC, Xbox One & Nintendo Switch / Pelaajia: 1 / Ikäraja: 10 / Peliä pelattu arvostelua varten: 2 tuntia


Vuonna 2004 ensi-iltansa saanut The Incredibles eli Ihmeperhe on saamassa tänä vuonna vihdoinkin jatko-osan. Tarkalleen ottaen jatko-osa ilmestyi jo (USA:ssa ensi-ilta oli kesäkuussa), mutta Suomen elokuvateattereihin kiitosta kerännyt Ihmeperhe 2 saapuu vasta 31. elokuuta.

Kuin pitkää odotusta helpottamaan julkaisi Warner Bros Interactive Entertainment hiljattain TT Fusionin kehittämän Lego The Incredibles -pelin. Se jatkaa alkuperäisen Ihmeperheen tarinaa täsmälleen siitä kohtaa, mihin 14 vuotta sitten jäätiin: Marvelin Ihmenelos-sarjakuvien Myyrämiehelle piruileva Underminer nousee maan uumenista ja julistaa sodan ”rauhalle ja onnellisuudelle”. Lego The Incrediblesin pelaajan tehtäväksi siunaantuu tietenkin läpi kaupungin jyräävän jättiporan pysäyttäminen ja Underminerin kätyrien nuijiminen.

Apuna ja käytössä on (lähes) koko Ihmeperhe eli väkivahva isä Bob ”Mr. Incredible” Parr, elastinen äiti Helen ”Elastigirl” Parr, pikajuoksija Dash Parr sekä näkymättömyyttä ja voimakenttiä hallitseva Violet Parr. Lisäksi mukaan liittyy nopeasti Frozone, joka on Pixarin vastine Ryhmä-X:n Jäämiehelle.

Pelin edetessä käyttöön vapautuu myös muita hahmoja, kuten Ihmeperheen multitalentti vauva Jack-Jack. Muista Pixar-animaatioista mukaan on kelpuutettu esimerkiksi Inside Outin Bing Bong ja Rottatouillen Remy.

The Incredibles -elokuvien ääninäyttelijöitä ei Warner Bros.:in uutuuspeliin ole saatu, mutta tilalle palkatut näyttelijät tekevät pääsääntöisesti hyvää työtä imitoinnin saralla. Pelin alkupuolella ainoan selkeän notkahduksen voi havaita Bobia esittävän Jeff Bergmanin kohdalla. Lego The Incrediblesin voimamies tuo mieleen enemmän Pipsa Possun isäpossun kuin Pixar-leffassa esiintyneen Craig T. Nelsonin. Tämä ärsytti itseäni, mutta todennäköisesti koko maailmassa on vain kourallinen ihmisiä, jotka jaksavat asiasta piitata.

Tarinankerronnaltaan Lego The Incredibles naittaa yhteen molemmat The Incredibles -elokuvat. Peli siis spoilaa osan tulevan elokuvan tapahtumista, joten pelatkaa omalla vastuullanne! Toisaalta Lego The Incredibles ei noudata elokuvien tapahtumia orjallisesti. Tiettyjä yksityiskohtia on nimittäin viilattu lapsiystävällisempään suuntaan. Tämä tuntuu jokseenkin oudolta, sillä ensimmäinen Ihmeperhe on esimerkiksi Suomessa kielletty vain alle 7-vuotiailta.

Brickipedia on laatinut listan muutoksista, joilla pelin tekijät ovat poikenneet elokuvista.

Pelimekaniikaltaan, grafiikoiltaan ja huumoriltaan Lego The Incredibles on perin tuttua Lego-kauraa, hyvässä ja pahassa.

Lego-peleistä on sanottu jo pitkään, että jos olet yhtä pelannut, olet pelannut niitä kaikkia. Hahmoja voi kustomoida ja maailma on ”avoin”, mutta The Incredibles ei silti riko Lego-pelien kaavaa millään uskomattomalla uudella tempulla. Siksi peliä onkaan paha suositella niille, jotka ovat esimerkiksi samaan supersankarigenreen loksahtavat Lego Marvel Super Heroesit jo läpäisseet.

Jos toisto ja yllätyksettömyys eivät haittaa, tai jos Ihmeperhe on to-del-la lähellä sydäntä, siitä vaan pelaamaan!

LEGO THE INCREDIBLES

”Ihmeperheen Lego-seikkailu on harmitonta viihdettä, jota voi suositella etenkin niille supersankarifaneille, jotka eivät ole Lego-peleihin vielä perehtyneet.”

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat