10 000 taalan joukkorahoituspeli keräsi viisi miljoonaa – ja potti kasvaa yhä

02.02.2015 12:23 | Jukka O. Kauppinen

Elan Lee tekee parhaillaan Kickstarter-historiaa. Exploding Kittens –korttipelin tavoitebudjetti oli 10 000 dollaria. Nyt keräys ylitti jo viiden miljoonan dollarin potin, ja keräysaikaa on vielä yli kaksi viikkoa.

Hulluutta? Kyllä. Parasta internet-hulluutta.

Kittensin suosioräjähdys pohjautunee kahteen asiaan: ensinnäkin peli on ideana hullun epäkorrekti. Kissimiukujen räjäyttely kun on sopivan epäsöpöä ja tuhmaa. Ja korttigrafiikat ovat nettisarjakuva The Oatmealin tekemiä, joka auttoi pelin puffaamisessa. Sitä kautta peli sai valtavasti julkisuutta.

Hype + epäkorrektius + harrasta toivetta hyvästä pelimekaniikasta + vielä enemmän hypeä = Kickstarter-jättihitti.

Pelistä itsestään:

Voisiko tästä päätellä, että ihmiset tykkäävät kissojen räjäyttelystä? No, ehkä. Mutta kun pelissä on myös lasersäteitä, haulikoita ja kaikenlaista muutakin, niin kai siinä on jotain lumoavaa.

Pelihän on kaikessa yksinkertaisuudessaan korttipeli, jossa viimeinen elävän kissan omistaja voittaa. Jos kissasi räjähtää, putoat pelistä.

Kissan räjähtämisen voi kuitenkin estää, vaikkapa käyttämällä haulikkokorttia tai viemällä kissan terapiaan. Ja onhan noita kortteja vaikka mihin muuhunkin lähtöön. Kokonaisuudessaan peli on aika monipuolisen oloinen seurapeli ihmisille, joiden huumorintaju on kaukana mustan huumorihorisontin tuolla puolen.

Odotamme jännityksellä miten pelille lopulta käy. Ja onpa muuten hyvä, että kaverit nimmaroituja versioita myytiin vain rajallinen määrä. Muuten kaverit olisivat aika hajalla.

Lisätietoja: Exploding Kittens