Uusimmat

30 vuoden kunniaksi: roolipeliklassikko The Bard’s Tale palaa

19.05.2015 20:30 Jukka O. Kauppinen

Yksi kaikkien aikojen tärkeimmistä roolipeleistä hyvin, hyvin kauan sitten oli The Bard’s Tale. Se oli semmoinen perinteinen tietokoneroolipeli ja ihan syystäkin, sillä olihan se kuitenkin vielä genren varhaisemmasta päästä. Hyvä peli, tarina ja edistyksellinen tekniikka antoivat mallia monen monille muillekin tärkeille ropeille myöhemmin.

Ensimmäisestä The Bard’s Tale –seikkailusta on kulunut jo 30 vuotta, joten pelisarjan synttärin kunniaksi onkin hyvä hetki pistää pystyyn uusi Kickstarter-keräys, jotta se voidaan tuoda nykypäivään komeasti ja esikuvaansa kunnioittaen. Kuten myös Wasteland.

The Bard’s Tale IV –projekti sisältää esikuvansa malliin kieroja sokkeloja, tiukkoja ongelmia ja kunnon luolarymistelyä.

Positiivisesti inXile Entertainment on saanut vuosien jälkeen käsiinsä pelisarjan täydet oikeudet, joten wanhojen pelienkin ystäville on luvassa wanhoja tuttuja ja viittauksia.

Eka Bard’s Tale oli myös seikkailupeliveteraani Brian Fargon ensimmäinen hitti ja teos, joka teki aikoinaan Interplaystä yhden aikansa merkittävimmistä pelitaloista.

Peliprojekti potkaistaan käyntiin kunnolla 2.6., jolloin pelisarjan tasasynttäripäivän kunniaksi avataan Kickstarter-keräys uuden Bard’s Talen rahoittamiseksi.

Lisätietoja: http://bardstale.inxile-entertainment.com/

Lisää aiheesta

Hunted: The Demon’s Forge (PC, PS3, Xbox 360)

Mitä pelasin tänään? Wasteland 2 sujahti läpi ja fiilis on… 

Wasteland 2 –roolipeli päivittyy GOTYksi, vanhat pelaajat saavat sen ilmaisena päivityksenä 

Wasteland 2 saapuu myös konsoleille