UUSIMMAT

90-luvun legendaarinen radioroolipeli tekee paluun – mutta vain yhdeksi yöksi

03.04.2014 13:00 | Miikka Lehtonen

Jos olet kuin minä, nuoruudessasi kuuntelit radiota. Mutta et sieltä varsinaisesti musiikkia, vaan kekseliästä ja hauskaa Lohikäärmepuu-ohjelmaa, joka valitettavasti nyt on jo historiaa. Mutta feenix-linnun tavoin se nousee tuhkastaan — ainakin yhdeksi yöksi.

Lohikäärmepuu oli mitä mainioin ohjelma. Jari Paunan ja Andy Pilkkeen pyörittämä ohjelma oli kuin eräänlainen moninpelattava roolipeliseikkailu. Soittaja toisensa jälkeen yritti ratkoa pirullisen ja haastavan pelin saloja, todennäköisesti vain kuollakseen karmeasti (tietenkin ääniefektien saattelemana!), jolloin vuoro siirtyi seuraavalle soittajalle. Kyllä Lehtosilla ainakin tapeltiin useasti siitä, kuunneltaisiinko radiosta jotain kämäistä Suomi-iskelmää vai tiukkaa roolipelimeininkiä!

Nykyään Lohikäärmepuu on historiaa kaikkien muiden hyvien radio-ohjelmien tavoin, mutta perjantain ja lauantain välisenä yönä voi vielä kerran verestää muistojaan. Akateemiset pelaajat -yhdistys järjestää tuolloin Yöpeliradio-tempauksensa (jossa muuten allekirjoittanuttakin voi kuulla äänessä) ja osana sitä Lohikäärmepuu tekee comebackinsa. Mutta vain kerran.

Jutustelimme hieman ohjelmaa pyörittäneen ja taas huomenna pyörittävän Andy Pilkkeen kanssa.

”Nythän mä lähdin mukaan tähän yllytettynä. Jotenkin tuntui alusta saakka että tää pitää tehdä vielä kerran”, Pilke selitti, kun kysyimme, mistä inspiraatio Lohikäärmepuuhun löytyi näin monen vuoden jälkeen. Pilke sanoo myös olevansa innostunut tilaisuudesta ja odottavansa yön hauskoja hetkiä. ”On hauska päästä vetämään peliä radioon. Koitan tehdä hyvän stoorin ja luoda sopivan tunnelman. Tarina on tärkeä, mutta tätä tehdään yhdessä soittajien eli pelaajien kanssa. Toivon tietysti paljon osallistujia.”

Mitä sitten on odotettavissa?

”No ainakin se että pelin maailmaksi on valikoitunut myyttinen fantasiakeskiaika. Pelin henki on se että soittajat selviytyvät eteenpäin oman kekseliäisyytensä ja tilannetajunsa avulla. Jos joku pelaaja ei selvitä tilannetta niin hänen hahmonsa voi kokea karun kohtalon… mutta ehkä seuraava pelaaja sitten pääsee samasta kohdasta eteenpäin. Toiveena tietysti on että päästään tarinassa onnelliseen päätökseen.”

Hauskoja muistojakin on toki vuosien varrella tullut yllin kyllin, mutta niistä Pilke ei vielä puhu. Niiden aika on vasta sen vihoviimeisen Lohikäärmepuun jälkeen, eli perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Akateemisten pelaajien Akateeminen yöpeliradio kuullaan tamperelaisella Radio Moreenilla ja netin kautta streamattuna perjantain ja lauantain välisenä yönä lähetyksen alkaessa kello 00:30. Lohikäärmepuu on äänessä kello 01:00 – 02:00 ja osallistumisesta kiinnostuneiden kannattaa tarkkailla tapahtuman Facebook-sivuja, joiden kautta jaetaan tarkempaa infoa.

Lisätietoja: Yöpeliradio

Lisää aiheesta

Yökyöpelipeliradio ensi perjantai-yönä