Alone in the Dark: Kaikkien selviytymiskauhupelien irvokas edelläkävijä saattaa tehdä paluun

20.09.2018 09:46 Muropaketin toimitus

Vuosikymmeniä sitten kauhua herättänyt ja kokonaisen genren luonut Alone in the Dark voi tulla takaisin uudessa omistuksessa.

THQ Nordic on hankkimassa Alone in the Dark -pelisarjan oikeudet. Ei ole vielä vahvistettu aikooko THQ Nordic luoda aivan uuden kauhupelin, mutta tietojen mukaan se on harkinnassa.

Vuonna 1992 päivänvaloon kiemurrellut Alone in the Dark on vuosien varrella kulkenut monia erilaisia kammottavia teitä. Se imi valtavasti vaikutteita yhdysvaltalaisen kioskikirjailija H.P. Lovecraftin kosmisten kauhujen täyttämästä maailmasta.

Pelissä  tutkaillaan millaisia metkuja mystisen kartanon käytävät ovat pullollaan. Grafiikka on ehtaa vuoden 1992 vähäeleistä estetiikkaa, mutta tunnelmaa pelissä riittää enemmän kuin tusinassa Stephen Kingin romaanissa.

Alone in the Darkin ansiosta monet muut pelisarjat ovat päässeet nauttimaan suuresta suosiosta, kuten esimerkiksi Resident Evil -pelit.

Ensimmäistä Alone in the Darkia seurasivat vuoden 1993 Jack in the Dark ja Alone in the Dark 2. Uusia pelejä tehtailtiin suut vaahdossa, sillä vuonna 1994 ilmestyi Alone in the Dark 3.

1996 nähtiin Alone in the Dark: Jack Is Back ja myöhemmin ilmestyivät Alone in the Dark: The New Nightmare (2001) ja Alone in the Dark: Near Death Investigation (2008).

Alone in the Darkin maine muuttui märäksi ja ruskeaksi viimeistään siinä vaiheessa, kun pelejä germaanisella päättäväisyydellä vihaava Uwe Boll vei sen eräänlaisen elokuvan muotoon vuonna 2005.

Pelien taso laski vähemmän yllättäen aina uuden julkaisun myötä, joten onkin mielenkiintoista nähdä mitä THQ Nordic saa aikaiseksi, jos se lähtee kehittämään tätä kauhupelien tienraivaajaa uudeksi peliksi.