Anonymous iski Sonyn kauppoihin, kukaan ei huomannut

18.04.2011 13:45 | Jukka O. Kauppinen

Internet-kollektiivi Anonymous ei tyytynyt Sonyn ja GeoHotin tekemään sopimukseen, jonka mukaan elektroniikkavalmistaja ja konsolihakkeri elävät jatkossa yhdessä samalla kukkakedolla. Ehei. Anonymousin mielestä GeoHotin olisi täytynyt uhrata itsensä hakkerismin alttarille ja vuodattaa verensä hax0rismin nimissä. Kollektiivi päättikin suorittaa 24 tuntia kestävän protesti-iskun Sonyn kauppoihin.

George Hotz and SONY have settled outside of court. The terms of this settlement are unacceptable. The fact that SONY pursued this legal action in the first place is unacceptable.

We will not desist in our protest.

We will not desist in our boycott.

We will not desist.

Osallistujen oli määrä tulostaa lentolehtisiä ja pukeutua Guy Fawkes -naamareihin, joiden avulla ihmisiä piti valistaa Sonyn kauheudesta.

Kukaan vain ei viitsinyt.

Perinteiseen tapaan nettipeeloilu ja foorumeilla vouhkaaminen on helppoa oman koneen ääressä, mutta annas olla jos trollin pitää siirtyä fyysisesti kolajuomiensa ja karkkipussin äärestä…

No, ainakin yksi Anonymousin fanittaja yritti. Mutta…

”Siellä ei ollut KETÄÄN. Seisoin kaupan ulkopuolella yksin ja kerroin ihmisille mitä tapahtuu.”

Hienoa varmaan osallistua maailmanlaajuiseen protestiin, jota kukaan ei edes huomaa.

Sillä välin Sony ja GeoHot jatkavat hyvissä merkeissä alkanutta yhteistyötään.

Lähteitä mm: Operation SONYAnonymous Sony Store Boycott Fails; Stores Take Defensive ActionSo How Was That Anonymous Sony Protest?

Lisää aiheesta

Sony hiljensi Geohotin lakikeinoin – ja palkkasi myös?

Nyt tämä viihde on kuitenkin historiaa, sillä Hotz ja Sony julkaisivat eilen yhteisen tiedotteen, jossa kerrotaan, että riidat on sovittu oikeuden ulkopuolella. Kumpikaan osapuoli ei kerro yksityiskohtia ja Hotz itse asiassa paljasti, että osana sopimusta hän ei saa ikinä kertoa, mitä tarkalleen ottaen sovittiin. Mies mainitsi kuitenkin, että hän ei tule ikinä enää ostamaan yhtään Sonyn tuotteita.

Ja siinähän sen sitten pitäisi ollakin. Hotz vältti epäoikeudenmukaisen ja varmasti aivan yliampuvan tuomion, jollaisen hänelle olisi taatusti langettanut joku teknologiasta tajuamaton amerikkalaistuomari. Kaikkien pitäisi olla iloisia, mutta koska tämä on Internet, niin ei tietenkään ole.

Anonymous uhkailee Sonya

PS3-hakkeri puolustautuu: en tiennyt Sonyn olevan amerikkalainen

Sony astui taas hakkerien liukumiinaan 

Haastaako Sony seuraavaksi itsensä oikeuteen?

Muropaketin uusimmat