Arvostelupäivitykset: Assassin’s Creed II, Borderlands, Tales of Monkey Island ep. 5

21.12.2009 17:15 | Jukka O. Kauppinen

eDomen tiimiläiset ovat sen verran aktiivisia pelaajia, että varsinaisia pääarvosteluja  ehditään päivittää välillä myös toisilla mielipiteillä. Tällä erää toverit Anttila ja Mutta ovat pelanneet kolmea hyvää peliä.

Toiset mielipiteet löydät aina arvostelun lopusta, tietolaatikon jälkeen.

Assassin’s Creed II (PS3, Xbox 360)

Lainaus kolmannesta mielipiteestä:

Edeltäjäänsä persoonallisempi päähenkilö ja mielenkiintoisempi tarina kiskaisee mukaansa tympeätä ”tapa yhdeksän valitsemassasi järjestyksessä”-kaavaa paremmin. Tilanteissa ja tehtävissä on mukavasti vaihtelua eivätkä vapaaehtoiset sivutehtävätkään tunnu toistavan itseään niin pahasti, kuin sarjan ensimmäisessä osassa.

Tarinan lopetus jakaa varmasti mielipiteitä. Periaatteessa yliluonnolliset elementit ja hurjat salaliittokuviot ovat suoraa jatkumoa ensimmäisen Assassin’s Creedin lopetukselle. Kun ensin vietetään viitisentoista tuntia viimeisen päälle toteutettujen historiallisten tapahtumien pyörteissä, voi lopun tykitys tuntua töksähtävältä, jopa ylilyövältä.

– Juho Anttila

Lue koko arvostelu mielipiteineen täältä:  Assassin’s Creed II (PS3, Xbox 360)

Borderlands (PC, PS3, Xbox 360)

Lainaus kolmannesta mielipiteestä:

Borderlands hellii fanejaan, joille pienetkin muutokset pelissä riittävät. Alun grindaamisen jälkeen käyttöön annetaan auto, tosin vain yhdenlainen, ja kätevät kaukosiirtimet. Kentät muuttuvat pikkuhiljaa kiinnostavimmiksi ja avoimimmiksi, erilaisten pahisten määrä kasvaa ja ystävällismielisiin tuttavuuksiin törmää useammin. Tehtäviä saa useista paikoista yhtä aikaa. Tekemistä riittää, panokset ja palkkiot nousevat. Todellinen haasteellisuuskin paljastuu vasta parinkymmenen kokemustason jälkeen.

Jos saman puurtaminen tuntuu ajatuksena puuduttavalta, ei Pandora ja sen visuaalinen suunnittelu anna enempää armoa. Ei, vaikka sarjakuvakuvittaja John Byrnen piirrostapaa matkiva omaperäinen ulkoasu säväyttääkin. Jos apokalyptinen, lähes kokonaan ruskean sävyn valtaama maisema ahdistaa, Borderlandsista on syytää pysyä kaukana. Vehmaampiakin ympäristöjä on, mutta näiden näkeminen vaatii tuntien ja taas tuntien kuluttamista erämaassa.

– Antti Mutta

Lue koko arvostelu mielipiteineen täältä: Borderlands (PC, PS3, Xbox 360)

Tales of Monkey Island Episode 5: Rise of the Pirate God (PC, Wii)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Rehellisyyden nimissä on kuitenkin todettava, että Piraattijumalan Nousu on silti hykerryttävän hauska, jopa erinomainen seikkailupeli, joka lunastaa helposti paikkansa osana maineikasta Monkey Island-saagaa. Jos kyseessä olisi Tales-sarjan ensimmäinen osa, suoritus olisi jopa suosituspeukun arvoinen. Nyt huikeat kolmos- ja nelosepisodit varastavat shown.

Kokonaisuutena arvioituna Tales of Monkey Island edustaa Telltalen tähän mennessä parasta tuotantoa.

– Juho Anttila

Lue koko arvostelu mielipiteineen täältä: Tales of Monkey Island Episode 5: Rise of the PirateGod (PC, Wii)