Assassin’s Creed III ei pelkää näyttää myös ajan pimeämpää puolta

09.05.2012 16:30 Miikka Lehtonen

Assassin’s Creed -pelit ovat aina kantaneet hieman omaperäistä leimaa. Ne tavallaan pyrkivät historialliseen tarkkuuteen, mutta silti käsittelevät tiettyjä sen osia silkkihansikkain. Pelin tiimi on luvannut, että kun pelisarja siirtyy kolmosen myötä Amerikkaan, silkkihansikkaat riisutaan ja ajankohdan pimeämpiäkin puolia, kuten orjuutta, käsitellään.

Kaikkihan muistanevat yhä Assassin’s Creed -pelien alussa nähtävät latausruudut, joissa kerrotaan kaikille, että pelit on tehnyt monikulttuurinen ja -uskonnollinen kehitysryhmä, joten älkäähän kukaan tulko pistämään putkipommia postilaatikkoon jos närkästytte pelien aihepiireistä ja henkilöistä.

No, nyt sitä närkästystä on tiedossa, sillä pelin tuottaja on kertonut viralliselle PlayStation-lehdelle, että Assassin’s Creed III keskittyy myös niihin ajankohdan pimeämpiin puoliin. Amerikan vapaussodassa tehtiin ikäviä asioita, kuten ajankohtana muutenkin. Ja peli tulee käsittelemään myös näitä asioita. Orjuus oli esimerkiksi tuolloin vielä arkipäivää, eikä emansipaatioliike saanut virtaa vielä aikoihin.

Tuottaja korostaa kuitenkin, että tiimi pyrkii pitämään Connorin — kolmososan päähenkilön — neutraalina. Hän ei ole britti, eikä hän ole amerikkalainen, vaan hän taistelee omien asioidensa puolesta ja nimenomaan templareita vastaan. ”Ei tässä ole kyse mistään ’Amerikka hurraa!’ -setistä, vaan vapaudesta, yhteisöistä ja siitä, miten ihmisiä kohdellaan tällaisessa tilanteessa. Ja siitä, miten he haluavat löytää oman identiteettinsä. Minä uskon, että tämä on jotain, mihin kaikki voivat samaistua”, mies pohti.

Jää nähtäväksi, miten neutraalina tiimi onnistuu oikeasti pelinsä pitämään. Perinteisestihän tämä ei ole aihetta käsitteleviltä viihdetaiteilijoilta oikein onnistunut, vaan itse vanha kehno joutuisi häpeämään katsellessaan monissa Hollywood-elokuvissa piehtaroivia ja suunnilleen lapsia aamupalaksi syöviä brittipahiksia. Toivottavasti ei tällä kertaa.

Lähde: Official PlayStation Magazine

Lue myös

Combat Mission: Battle for Normandy – Commonwealth Forces (Mac, PC)

DICE lupaa: Bäfän lisärit ovat jatkossakin ilmaisia

Sound Blaster Tactic3D Wrath – oivat langattomat kuulokkeet pelaajalle

Osallistu Metal Gear Solid -skabaan, voita 3DS-peli