Uusimmat

Battlefield 4 hallitsee moninpelinä – Suosittelemme!

15.11.2013 19:30 Jukka O. Kauppinen

Janne Mikola matkasi internetin taistelukentille ottamaan mittaa vihollisista kauheimmista: muista ihmisistä. Ja se oli niin kovin hienoa. Arvostelussa Battlefield 4:n moninpelipuoli!

Bad Company 2:sta lähtien Battlefieldien äänimaailma on ollut videopelibisneksen huippua. Niin tälläkin kertaa. Taistelutanner kuulostaa upealta, vaikka vau-efekti on peli peliltä toki pienentynyt. Luodit viuhuvat ilmassa, kimpoilevat kallioilla, huudot kajahtelevat solissa ja päällä on aina todellinen tekemisen meininki, kun Battlefieldiä pelaa. Peli tulee korvista pään sisään. Suurin syy, miksi henkilökohtaisesti haluaisin Battlefield 4:n PC:n lisäksi Xboxilleni, on se, että saisin edes hetken kuunneltua tuota uskomatottoman hienoa kajahtelua olohuonehifeillä työhuoneen muoviäänentoiston sijaan.

Kontrollien ja aseiden käyttäytymisen puolesta Battlefield 4 on markkinoiden pelattavin peli, ainakin omassa sarjassaan. Toki jostain Team Fortress 2:n otteesta voi tykätä niin paljon kuin haluaa, mutta pidettäessä jalat maassa (kirjaimellisesti) ja edes käsitteellisesti koitettaessa imitoida oikeita aseita, Battlefield 4 on parasta, mitä 50 euron setelillä kaupasta saa ilman aseen hallussapitolupaa.

Kenttäsuunnittelu on pääpiirteittäin parempaa kuin sarjan edellisessä osassa. Se on hauskempaa, virkistävämpää, mutta ennen kaikkea pelattavampaa. Vaikka mukana on muutama ahdas sisätilakarttakin, edellisen pelin Operation Metron kaltaista naurettavaa kranaattispämmiä, tai sotilastermein clusterfuckia, ei pääse syntymään. Siispä kiitos nokkelalle kenttäsuunnittelulle. Battlefield 4 mahdollistaa aina hyökkäyksen painopisteen siirtämisen kentän toiselle laidalle. Tämän seurauksena myös puolustus siirtyy, ja peliin syntyy dynamiikkaa. Se hengittää itseään.

Myös Bad Company 2:n perusvitsaus, eli kentät jotka suunnittelullaan suorastaan kannustavat pelaajaa istumaan puskassa (yleensä jonkin kohdetta ylenkatsovan kallion päällä) kiikarikivääri kainalossa, on myös vältetty sillä, että niitä ilmiselviä sniputtelukallioita ei yksinkertaisesti löydy. Tarkka-ampujat joutuvat tekemään vähän työtä harrastuksensa eteen. Laukauksia, liikettä, uuden paikan hakemista, ja taas laukauksia. Ihan kuin herra luutnantti tapasi 3. jääkärikomppanian pihalla meille opettaa.

Lue koko arvostelu: Battlefield 4 moninpeliarvostelu (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Lisää aiheesta

Battlefield 2 (pc) 

Battlefield 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Battlefield Vietnam (PC) 

Battlefield: Bad Company 2 (PC, PS3, Xbox 360)