Bethesda torppasi Fallout 3:n päivitetyn version kehityksen

13.03.2018 23:08 Muropaketin toimitus

Modaustiimi on joutunut lopettamaan Fallout 3:n kehittämisen Fallout 4:n pelimoottorilla. Syynä tähän ovat tekijänoikeuksiin liittyvät ongelmat.

The Capital Wasteland Project -nimellä kulkevan Fallout 3:n päivitetyn version kehitystyö on pitänyt lopettaa. Road to Liberty -modaustiimi oli rakentamassa Fallout 3:ea Fallout 4:n moottorilla, mutta keskustelutuokio Bethesdan kanssa vei kehittämisen umpikujaan. Bethesda kehittää ja omistaa Fallout-pelit.

Modaajat eivät ottaneet huomioon, ettei heillä ole oikeutta käyttää Falloutissa käytettyä ääntä ja ääninäyttelyä.

“Keskustelimme äskettäin Bethesdan kanssa, sillä kaavailimme käyttävämme Fallout 3:n ääniä ja ääninäyttelyä Capital Wasteland -projektissamme. Keskustelun aikana kävi ilmi, että emme voi muuta kuin lopettaa työskentelyn”, kertoi projektin vetäjä Twitterissä.

Hän jatkaa kertomalla, ettei heillä ole laillisia mahdollisuuksia jatkaa Fallout 3:n käyttämistä projektissa.

“Jos jatkaisimme projektia ja veisimme sen loppuun asti, olisin laillisesti vastuussa piratismista sekä tekijänoikeuksien rikkomisesta”, hän jatkaa.

Modaajat pohtivat aluksi tekevänsä ääninäyttelyn alusta saakka itse, mutta koska esimerkiksi Liam Neesonin, Malcolm McDowellin ja Ron Perlmannin ääninäyttely on niin olennaisesti osa Fallout 3:ea, ei niitä voi korvata millään tapaa.