BioWaren käsikirjoittaja ärsytti itkupillit liikkeelle

21.02.2012 11:45 | Jukka O. Kauppinen

BioWarella on töissä monenlaista porukkaa. Myös eräs Jennifer Hepler. Jennifer ei ole se kaikkein näkyvin firman hypetykki, mutta jos rouva on käsikirjoittanut muun muassa Dragon Age: Originsia, Dragon Age II:ta ja Star Wars: The Old Republicia, niin onhan siinä melkoista meriittiä.

Ja meitä ihmisiähän on monenlaisia. 11 kuukautta sitten Jennifer mainitsi eräässä haastattelussa, että hän on oikeastaan aika huono pelaaja.

”Päädyin tähän ammattiin, koska rakastin kirjoittamista, en niinkään pelaamista. Olen niin huono monissa asioissa, joihin videopelien pelaaminen perustuu. Minulla on tosi kurja koordinaatiokyky, en pidä taktikoinnista enkä pidä taistelemisesta. Enkä osaa lukea pelikarttoja, en pätkääkään.”

Sitten Jennifer tarjosi kiintoisan idean:

”Peleissä pitäisi olla pikakelausnappi. Peleissä on useimmiten mahdollisuus hypätä keskustelujen yli, koska kaikki eivät tykkää dialogin lukemisesta. Mutta samalla pelit pakottavat pelaajat vääntämään taistelut läpi, vaikka olisit pelaaja, joka tykkää nimenomaan keskusteluista.”

Eikä muuten yhtään hullumpi idea, myöskään meikäläisen mielestä. Jos Mass Effect 3.ssa on kerran mahdollisuus pelata seikkailu toimintatilassa, jossa keskustelut näytetään välivideoina ilman valintoja, niin miksei sitten täysin toisinpäin? Annettaisiin pelaajille mahdollisuus hypätä taistelujen yli, keskittyen seikkailuun, tarinaan ja käsikirjoitukseen?

Tämä siis 11 kuukautta sitten. Moni nettipeikko suuttui Heplerin sanoista ikuisiksi ajoiksi, vaikka kuohuna ei ensi alkuun levinnytkään kovin kauas, kiitos BioWaren foorumien fiksujen moderaattorien.

Mutta internet-idiootit eivät unohda kokemiaan loukkauksia.

Jennifer näet avasi jokunen päivä sitten Twitter-tilin, jonka vuoden takaisesta haastattelusta mielensä pahoittaneet heti löysivät – ja tukkivat hirvittävällä häirikköviestitulvalla. Ettäs joku kehtaakin olla nainen, kirjoittaa pelitarinoita, vihata pelejä ja poistaa kaikista peleistä taistelut! Mikä läski lesbolutka!

Kuten tiedämme, nettitrolleja ja sanasotia ei voi voittaa, etenkään jos kohdekin ärsyyntyy ja vastaa samalla mitalla. Kahina on myös levinnyt,  kun BioWaren studiopomo Aaryn Flynn erehtyi myös kommentoimaan rumahkosti kaverille, joka kutsui Flynniä BioWaren tappavaksi syöväksi. Nyt kaveri on kamalan loukkaantunut saamastaan vastauksesta. Yhyy.

Jennifer on jo sulkenut Twitter-tilinsä. Loppumetreillä peikkojen ainoaksi aikaansaannokseksi jää itseaiheutettu mielensäpahoitus ja se, että Jennifer Hepler tuskin tulee pitämään mitään kontaktia pelaajayhteisöön. Siihen järkevämpäänkään osaan. Mikä on sääli.

Lisäksi peikot todistivat, että aikuisyleisölle suunnattuja BioWaren pelejä pelaa iso lauma henkisesti keskenkasvuisia pellejä, jotka nauttivat nettihäiriköinnistä. Pieni kommentti trollille, iso isku nettikansakunnan kasvoille.

Lähde: Destructoid, BioWare writer’s vagina versus the Internet

Lisätietoja: Jennifer Hepler: ”Playing games is my least favourite thing”

Lisää aiheesta

Dragon Age: Origins (PC, PS3, Xbox 360)

Dragon Age Origins: Awakening (PC, PS3, Xbox 360)

Dragon Age II (PC, PS3, Xbox 360)

Star Wars: The Old Republic (PC)

Lue myös

Barcraft 24-25.2. Tampereella – StarCraft 2:ta ja nautintoaineita porukalla

Domen arvosteluviikko 7/2012: Katherine, Mass Effect 3, Men of War, Ski Region Simulator ja Vita – julkaisupelit

Tetris (3DS)

Wiikon wanha: Meridian 59