UUSIMMAT

Black Ops 2:n myynnit saivat analyytikon huolestumaan

30.11.2012 16:52 Miikka Lehtonen

Black Ops 2 teki Activisionille hillittömät summat rahaa. Ensimmäisen myyntipäivän aikana paukahti puolen miljardin rajapyykki ja tuskin ne myynnit siihen loppuivat. Tästä huolimatta analyytikot reagoivat myynteihin laskemalla Activisionin luokitusta ja toteamalla, että nytpä olisi syytä huolestua.

Muun muassa analyytikko Arvind Bhatia on ynnäillyt, että myynnit — niin hillittömät kuin ne olivatkin — ovat 15% Modern Warfare 3:a matalammat ja se taas myi hieman heikommin kuin Black Ops sitä ennen. Trendi on siis laskeva. Ja kun Call of Duty -pelisarja vastaa 45%:sta Activisionin tuloista, se on vähän huono homma.

Bhatian ennusteiden mukaan Activisionin kuluvan kauden loppusaldo tulee jäämään yli puoli miljardia taalaa heikommaksi kuin firma ennusti, mikä tietenkin toteutuessaan on vähän paskempi homma. Mutta ei silti ihan katastrofi, sillä tämänkin ennusteen mukaan puhutaan 4,3 miljardista taalasta.

Tuntemattomia ovat minulle talousmiesten kuviot, mutta Bhatia — joka siis mahdollisesti tietää jotain jostain — on virallisesti huolestunut ja antoi Activisionille sitä kuvaavan luokituksen. Ja tämä taas sai markkinat reagoimaan, sillä Activisionin osakkeet kokivat niin ikään uudelleenluokittelun ”suositellusta ostoksesta” ”neutraaliin” arvosanaan.

Eipä siis tullut suosituspeukkua Activisionille.

Lähde: PC Gamer

Lue myös

Far Cry 3 on erinomainen. Sen verkkoratkaisu taas ei

Nyt tuli kaikkien aikojen Humble Bundle!

Skrillex-peli tarjoilee Zelda-henkeä ja dubstepiä

Itsenäinen DayZ on moottoriltaan MMO-henkinen ja käyttää Steamworksia