UUSIMMAT

Bravely Second on todella hyvä retrohenkinen JRPG – lue arvostelu

04.05.2016 11:52 Jukka O. Kauppinen

Retroisessa hengessä kelpaa seikkailla, mutta vain tiettyyn rajaan saakka. Kyllä pelissä on oltava muutakin kuin NES-nostalgiaa ja pikseleitä, ja niitä kyllä Bravely Second: End Layerissä riittää. Miikka Lehtonen vie meidät fantasiamatkan uumeniin:

Edellisesssä Bravely Defaultissa pyhä neito Agnés yhdessä kolmen kumppaninsa kanssa pelasti maailman kiertämällä sille voimaa antavien kristallien luona ja palauttamassa ne harmoniaan. Rauha laskeutui maan päälle, mutta eihän sitä tietenkään kauaa kestänyt. Pahan keisarikunnan lentävä linna kun singahtaa hyvisten valtakunnan pääkaupungin ylle, pommittaa puolet siitä mäsäksi ja kidnappaa nyt paavin rooliin nousseen Agnésin, jättäen häntä seuraavan yhteiskunnan kaaoksen partaalle.

Pelastusretkelle lähtee nuori Yew, joka on aina halunnut oppia ja tietää paljon, mutta ei usko itseensä tippaakaan. Mukaan lyöttäytyvät myös ensimmäisestä pelistä tutut Edea ja Tiz Arrior, sekä hämmentävien vaiheiden jälkeen kuusta Luxendarcin planeetalle syöksynyt Magnolia-neito. Yhdessä nelikko jahtaa Kaiserin lentävää linnoitusta pitkin maita ja mantuja, yrittäen sammutella hullun keisarin jälkeensä jättämiä tulipaloja – kirjaimellisia ja vertauskuvallisia – ja pelastaa maailmaa tämän suuruudenhullulta suunnitelmalta.

Siinä sivussa sitten nähdään tietenkin hirmuinen määrä erilaisia sivutarinoita, kun Magnolia tutustuu uuteen kotiplaneettaansa ja kirjojen parissa nuoruutensa viettänyt Yew oppii, millaista maailmassa oikeasti on. Tarinaan mahtuu reippaasti mielikuvitusta ja hauskoja hetkiä, mutta mitenkään hirveän ihmeellinen se ei noin kokonaisuutena ole.

Tarina hoitaa kyllä hommansa ja työntää tapahtumia eteenpäin, mutta ei Bravely Second mitään vuoden käsikirjoitus –palkintoa tule voittamaan, edes JRPG-kategoriassa. Ne sivutarinat ovatkin sitten paljon parempia. Välillä seurataan vaikka Luxendarcin versiota Sherlock Holmesista ja tohtori Watsonista näiden yrittäessä ratkoa mystistä murhaa ja päättää, seuraako Holmes enoaan vai tätiään uravalintansa suhteen.

Lue koko arvostelu: Bravely Second: End Layer – hauska ja viihdyttävä roolipeli (3DS)

Bravely Second: End Layer

Lisää aiheesta

Animal Crossing: Happy Home Designer tekee sinustakin pikku sisustajan (3DS)

Legend of Zelda: Triforce Heroes (3DS)

Mario & Luigi: Paper Jam Bros. (3DS)

Pokemon Super Mystery Dungeon ei koukuta sekuntiakaan (3DS)

Steamworld Heist on kuin 2D-XCOM (3DS)