UUSIMMAT

Cities: Skylines on virallisesti hitti: 500 000 myytyä peliä alle viikossa

16.03.2015 16:14 | Jukka O. Kauppinen

Pelialalla on useita tapoja mitata pelien hittiytymistä. Milloin lasketaan ennakkotilauksia, f2p-versioiden latauksia, 24 tunnin myyntejä, milloin mitäkin. PC- ja konsolipelien mittakaavassa puolen miljoonan myydyn pelin raja on kuitenkin se tietty rajapyykki, jonka jälkeen peliä voidaan pitää virallisesti jo pienenä hittinä. Ei siis enää kulttipelinä tai pienen piirin suosikkina, vaan ihan oikeasti hittinä.

Ja Cities: Skylines on nyt virallisesti hitti.

Peli näet ohitti hittirajan alle viikossa. Ennakkomyynnit ja kuuden ensimmäisen vuorokauden myynnit ovat näet nyt ylittäneet 500 000 kappaletta.

Pelin ensimmäisen vuorokauden myynnit antoivat tähän hyvää osviittaa, sillä ne ylittivät 24 tunnissa 250 000 pelin rajan, millä rikottiin komeasti Paradox Interactiven aiemmat myyntiennätykset. Cities oli myös useamman vuorokauden ajan maailman myydyin tietokonepeli. Tätä pokaalia ei olekaan Suomeen montaa kertaa saatu.

Onnea, Colossal!

Hittimittarin täyttyminen on merkittävää siksikin, että Colossalin aiemmat Cities in Motion- ja Cities in Motion 2 –pelit ovat myyneet yhteensä noin 200 000 kappaletta. Hyviä pelejähän ne ovat, mutta silti pienen piirin kulttisuosikkeja. Nyt puhutaan oikeasti pelistä, joka takoo taaloja ja euroja sekä kehittäjänsä että julkaisijansa laariin, ja varmistaa näin Colossal Orderin talouden seuraavaa peliä kehitettäessä. Yhtiö on tehnyt viime vuosina välillä tulosta, välillä tappiota, mutta tämän vuoden tilinpäätös taitaa nousta kirkkaasti mustalle.

Cities on saanut maailmalla erittäin positiivisen vastaanoton ja sitä on ylistetty ”SimCityksi, jota me emme saaneet”, jolla viitataan Maxis/EA:n toissavuotiseen erittäin ristiriitaisen vastaanoton saaneeseen SimCity-peliin.

Colossal Order on vuonna 2009 perustettu pieni tamperelainen 13 työntekijän kokoinen pelistudio, joka kehittää strategiapelejä tietokoneille.

Lähde: Colossal Order

Lisätietoja: http://www.citiesskylines.com/

Lisää aiheesta

Cities: Skylines – suurennuslasissa suomalainen kaupunginrakennussimulaatio (osat 1-3) 

Cities: Skylines (Linux, Mac, PC) 

Cities: Skylines on maailman myydyin PC-peli – ja viidenneksi pelatuin (päivitetty) 

Keskustelu

upea peli, vieläpä suomalaisilta tekijöiltä! aivan loistavaa, toivottavasti tässä seuraava minecraft!

Oonnee Tampereelle, eilen vasta pääsi vähän naputteleen skylinessiä, loistavan koukuttava! Pyörii nätisti, ja muutenkin sulava. Melkein tässä töissä vaan odottaa että lisää pääsisi naputteleen…

”Mietin vain tuota, että kuinka paljon Simcityn tuottamalla pettymyksellä on ollut vaikutusta tähän. ”

Varmasti sekä SimCity (2013) että Cities XXL:n epäonnistumisilla on ollut vaikutusta. Kahdessa vuodessa kaksi epäonnistunutta kaupunginrakennustrategiaa, sitten kolmas on lopulta hyvä.

Mutta vaikka SimCity olisikin ollut heti julkaisussa hyvä, niin onhan siitä se kaksi vuotta jo. Tilaa uudelle pelille on jo.

Jännempää olisi jos Cities XXL olisi ollut hiton hyvä peli. Silloin kuukauden sisään kaksi SimCity-tyyppistä peliä olisi ollut huomattavasti tiukempi paikka.

-jok

Mietin vain tuota, että kuinka paljon Simcityn tuottamalla pettymyksellä on ollut vaikutusta tähän. Ei sillä, hienoa että taas kerran pikkufirma näyttää, että se kyllä myy mitä pelaajat haluavat, kun isot firmat taas liian usein menee sieltä mistä aita on matalin dollarinkuvat silmissä.

Onnea vain kehittäjille! Saa taas kerran olla ylpeä suomalaisesta peliosaamisesta! :-)

Näin iso peli noin pieneltä tiimiltä olisi jo itsessään hieno saavutus, mutta että tekivät vielä sen mihin SimCity ei viimeisellä yrittämällään pystynyt, on vähintäänkin hatunnoston arvoista. Hyvä että jotkut pienet studiot panostavat vielä PC-puolellekin kun tänä päivänä mobiilipelit tuntuvat olevan valtaosalle way to go.

Napsahti juuri oikeaan markkinarakoon tämä teos, hyvää työtä!

Muropaketin uusimmat