Uusimmat

Cities: Skylines on virallisesti hitti: 500 000 myytyä peliä alle viikossa

16.03.2015 16:14 Jukka O. Kauppinen

Pelialalla on useita tapoja mitata pelien hittiytymistä. Milloin lasketaan ennakkotilauksia, f2p-versioiden latauksia, 24 tunnin myyntejä, milloin mitäkin. PC- ja konsolipelien mittakaavassa puolen miljoonan myydyn pelin raja on kuitenkin se tietty rajapyykki, jonka jälkeen peliä voidaan pitää virallisesti jo pienenä hittinä. Ei siis enää kulttipelinä tai pienen piirin suosikkina, vaan ihan oikeasti hittinä.

Ja Cities: Skylines on nyt virallisesti hitti.

Peli näet ohitti hittirajan alle viikossa. Ennakkomyynnit ja kuuden ensimmäisen vuorokauden myynnit ovat näet nyt ylittäneet 500 000 kappaletta.

Pelin ensimmäisen vuorokauden myynnit antoivat tähän hyvää osviittaa, sillä ne ylittivät 24 tunnissa 250 000 pelin rajan, millä rikottiin komeasti Paradox Interactiven aiemmat myyntiennätykset. Cities oli myös useamman vuorokauden ajan maailman myydyin tietokonepeli. Tätä pokaalia ei olekaan Suomeen montaa kertaa saatu.

Onnea, Colossal!

Hittimittarin täyttyminen on merkittävää siksikin, että Colossalin aiemmat Cities in Motion- ja Cities in Motion 2 –pelit ovat myyneet yhteensä noin 200 000 kappaletta. Hyviä pelejähän ne ovat, mutta silti pienen piirin kulttisuosikkeja. Nyt puhutaan oikeasti pelistä, joka takoo taaloja ja euroja sekä kehittäjänsä että julkaisijansa laariin, ja varmistaa näin Colossal Orderin talouden seuraavaa peliä kehitettäessä. Yhtiö on tehnyt viime vuosina välillä tulosta, välillä tappiota, mutta tämän vuoden tilinpäätös taitaa nousta kirkkaasti mustalle.

Cities on saanut maailmalla erittäin positiivisen vastaanoton ja sitä on ylistetty ”SimCityksi, jota me emme saaneet”, jolla viitataan Maxis/EA:n toissavuotiseen erittäin ristiriitaisen vastaanoton saaneeseen SimCity-peliin.

Colossal Order on vuonna 2009 perustettu pieni tamperelainen 13 työntekijän kokoinen pelistudio, joka kehittää strategiapelejä tietokoneille.

Lähde: Colossal Order

Lisätietoja: http://www.citiesskylines.com/

Lisää aiheesta

Cities: Skylines – suurennuslasissa suomalainen kaupunginrakennussimulaatio (osat 1-3) 

Cities: Skylines (Linux, Mac, PC) 

Cities: Skylines on maailman myydyin PC-peli – ja viidenneksi pelatuin (päivitetty)