UUSIMMAT

Codemasters tietoturvamunasi – kolme MILJOONAA DiRT 3 -pelin latauskoodia karkasi

06.09.2011 10:42 | Jukka O. Kauppinen

Tietoturva on tärkeä asia. Ehkä huomasittekin sen tuossa jokunen kuukausi sitten. Sony oppi raskaimman kautta, että ei kannata jättää palvelimiaan suojaamatta. Internetin karu laki kun on se, että jos jossain on huonosti suojattu verkko, se korkataan.

Nyt ei kuitenkaan ole kyse verkon korkkaamisesta, vaan jostain paljon nolommasta. Joku Codemastersin työntekijä näet teki suorastaan klassisen munauksen, minkä johdosta firma on hukannut kolme miljoonaa DiRT 3 -ajopelin latauskoodia.

Ensin taustat: Codemasters ja AMD-laitevalmistaja pyörittivät skabaa, jossa AMD:n näytönohjaimen ostajat saivat ilmaisen DiRT 3 -pelin Steam-latauskoodina.

Sitten moka: Joku Codemastersilta laittoi kolme miljoonaa DiRT 3:n Steam-latauskoodia tekstitiedostoon – ja tallensi tiedoston firman verkkopalvelimelle. Avoimeen kansioon. Jonka sisällön kuka tahansa pystyi lukemaan.

Lopputulos: Steam-koodijuhlat. Latauskoodit sisältänyt tiedosto kiersi pitkin poikin nettiä, kädestä käteen ja alkuperäistäkin urlia luettiin erinäiset kerrat. Monet innokkaimmat lootterit ovatkin jo ehättäneet nauttimaan ilmaisesta kilpa-ajelusta.

Jälkinäytös: Itku lyhyestä ilosta? Ei kannata kuitenkaan riemastua liikaa. Codemasters kyllä tietää latauskoodinsa. Samoin Valve. Ei liene kovinkaan iso homma tylyttää koko lista ja poistaa DiRTit bittivarkailta. Mutta sitten? Bannit? Tunnuksen sammuttaminen?

Lähde: Whoops, 3 Million Copies of Dirt 3 Just Went Missing

Lisää aiheesta

Dirt 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Edesmenneen lentävän skotin, Colin McRaen, nimellä kannukset hankkinut pitkäikäinen pelisarja luotti vapaasti sovellettuun autenttisuuteen vuosikaudet, mutta Dirt-lisänimen myötä kellon ääni muuttui. Viimeistään Dirt 2:n myötä tuli selväksi mihin Codemasters tähtäsi: arcade-kuninkaaksi rallin keinoin, vaikka sitten realismin kustannuksella. Puristit nurisevat linjanmuutoksesta vieläkin, mutta ei käy kieltäminen, etteikö Dirt-sarja olisi ainakin energinen ilmestys.

Lue myös

Domen arvosteluviikko 35/2011: CreaVures, Dead Island, Driver, Super Street Fighter IV: Arcade Edition, Men of War: Vietnam…

Garbage Truck Simulator 2011 (PC)

Silverlit Heli Blaster – kauko-ohjattavaa kopterihupia

Voi raukkoja: nämä 10 kuuluisaa näyttelijää sotkeutuivat FMV-kauheuspelehin