Uusimmat

Crackdown valmistui, 360:n hittiputki jatkuu?

22.01.2007 12:29 Jukka O. Kauppinen

Microsoft jatkaa vauhdillaalla linjalla Xbox 360:n huipputitteleiden rintamalla. Gears of Warin joulumenekin jatkajaksi povataan kovalla kohulla kasattua Crackdownia, joka on juuri mennyt kultaan. Peli tulee kauppoihin 23. helmikuuta.

Crackdowneja on kuvattu muun muassa Microsoftin vastineeksi Grand Theft Auto -sarjalle, tosin ei tietenkään Microsoftin omin sanoin. Sen taustalla on Realtime Worlds -studio ja ensimmäiset kaksiulotteiset GTA:t ja Lemmingsin luonut David Jones, joten ainakin tekijöillä on nimeä riittämiin.

Crackdownin olemusta on GTA-henkinen, mutta pelaaja operoi vaihteeksi lain puolella. Lähitulevaisuuden suurkaupunkiin sijoittuvassa pelissä ohjataan kyberneettisesti tehostettua lainvalvojaa, jolla pitää puhdistaa kadut rikollisista ja tuhota kaupunkia terrorisoivat jengit.Pelin tehtävät alkavat ja tapahtuvat tosiaikaisesti. Pelihahmon kykyjä voi kehittää pelin edetessä.

Pacific Cityn katujen partiointi sujuu sekä laajassa yksinpelikampanjassa että Xbox Liven yli cooperative-tilassa toisten pelaajien kera.

Pelistä julkaistaan pelattava demo Liveen vielä tämän kuun aikana.

Microsoftin panostus 360:n huippupeleihin on ollut todella kova vuodenvaihteen tienoilla. Raskaansarjan räiskettä tarjonnut Gears of War oli ehkä jouluntienoon upein konsolipeli, ja Viva Pinata puolestaan tarjosi riemastuttavaa ja lämminhenkistä hupailua. Ja nyt Crackdown. Pelimerkkejä ei ole säästelty…

http://www.crackdownoncrime.com/