Uusimmat

David Cage: pelaajat eivät ole asehulluja punaniskoja

29.09.2011 12:30 Miikka Lehtonen

Onko David Cage tuttu nimi? Jos ei ole, ehkä miehen pelit ovat: Fahrenheit ja Heavy Rain eivät olleet pelejä ihan sieltä perinteisimmästä päästä ja kenties tästä syystä markkinointiosastoilta meni myös hieman sormi suuhun niitä myydessä. Ja tämäkös Cagea miellytti.

Pelikehittäjien oman Develop-lehden toimittajien kanssa puhellut Cage harmitteli sitä, että hänen pelinsä kärsivät tyhmistä markkinointiosastojen pelleistä, jotka aliarvioivat yleisöään eivätkä näe nenäänsä pitemmälle.

”Minun pelini eivät sisällä pyssyjä”, Cage selitti. ”Ja tämä on todella usein ongelma amerikkalaisille markkinointi-ihmisille. Heillä on se käsitys, että heidän yleisönsä koostuu asehulluista punaniskoista. Ja se ei ole alkuunkaan totta.”

Cagehan tekee tiiminsä kanssa aikuiseen makuun suunnattuja seikkailupelejä, jotka kokeilevat perinteisten pelimekaniikkojen ja tarinankerronnan rajoja. Itse olen fani, sillä lasken sekä Fahrenheitin että Heavy Rainin suosikkikokemusteni joukkoon. Mutta en minäkään niitä pelejä markkinointiosaston avulla löytänyt.

”Minulla oli tästä isoja riitoja Atarin kanssa Fahrenheitin tiimoilta. Me selitimme, että he tekivät kamalan virheen kun eivät tukeneet peliä. Arvostelut olivat tulossa ja he tulisivat pitämään näkemästään. Heidän olisi pitänyt panostaa pelin markkinointiin ja kerroin sen heille, mutta eivät he kuunnelleet. Sitten arvostelut julkaistiin ja ne olivat Yhdysvalloissa vielä Eurooppaa positiivisempia, mutta kun he tajusivat sen, oli jo myöhäistä. Fahrenheit myi hyvin jenkeissäkin, mutta vain murto-osan siitä, mitä se olisi voinut myydä, jos meihin olisi luotettu.”

Ja tämä on vain osa ongelmaa. Cage uskoo nimittäin, että kirstujen päällä istuvat ahdasmieliset rajoittavat pelien potentiaalia.

”Aina kun lähestyt markkinointiosastoa yksinkertaisten ideoiden kanssa, kuten vaikka ’sankarilla on 10 asetta ja hän kulkee lumikentän, viidakkokentän ja hiekkakentän läpi ja se on siistiä koska pelissä on enemmän räjähdyksiä kuin muissa’… sen he tajuavat. Mutta jos yrität ehdottaa heille peliä, joka rakentuu tarinan varaan, tai vaikka käsittelee lasten kaappausta, he paskovat housuunsa. On todella vaikea saada heitä mukaan mihinkään edes vähän erilaiseen.”

Cagella on paljon enemmänkin sanottavaa ja kaikki on hyvää tekstiä. Kannattaa siis lukaista loput arvostelusta.

Lähde: Develop

Lue myös

Xbox Livessä alkoi alennusmyynti: kivaa pelattavaa pilkkahintaan!

Nyt on tilaisuutesi kysyä syksyn kovimpien pelien kehittäjiltä!

Pohjanmaan valtias (Lautapeli)

TV-kanava väitti Arma II -pelivideota oikeaksi terrori-iskuksi