UUSIMMAT

Destiny pyörähtää nätisti Xbox Onen 1080p-tarkkuudella – betan 900p jäi historiaan

11.09.2014 21:00 | Jukka O. Kauppinen

Xbox One on ottanut välillä hienoista hittiä monialustapelien vertailussa, sillä osa Xbox-peleistä on pyörinyt pienemmällä resoluutiolla kuin sisarensa PS4:llä. Niin oli käymässä myös myyntienarit eilen rikkoneelle Destiny-räiskinnälle, sillä pelin aiemmat versiot pyörivät Xbox Onella 900-tarkkuudella, siinä missä PS4:llä sama peli pyöri täydellä 1080:llä.

Pelin virittely on kuitenkin tuonut tähän korjauksen, samoin Microsoftin kesällä julkaisema uudempi versio konsolin ohjelmistokehitystyökaluista. Niiden avulla on näet mahdollista vapauttaa pelien käyttöön konsolin lähtökohtaisesti Kinectille varaama 10 prosentin tehovara.

Aivan, normaalitilanteessa konsoli varaa 10 prosenttia näytönohjaimen väännöstä Kinectille. Mutta kun Kinect-vara otetaan pelien käyttöön, niin 900p-kirouksestakin päästään eroon. Pienestä se voi olla kiinni!

Eurogamer tekisin Xbox Onen Destinylle pikatestin, jossa pelin pyörimistä mitattiin pikkutarkasti – ja hyväksi todettiin. Pelin resoluution kasvu PS4-mittoihin on todellinen ja jopa silmiinpistävä. Isompi resoluutio auttaa muun muassa pitkien etäisyyksien maisemien ihailussa, ja niin puiden lehdet kuin muutkin maiseman yksityiskohdat näyttävät selvästi paremmilta kuin 900-betaversiossa.

 

Myyntiversio (1080p) vs beta-versio (900p)

Peli myös pyörii tasaisen sulavasti täydellä 30 ruudun päivitysnopeudellaan, eikä Eurogamer huomannut kuin yhden ainoan kohtauksen, jossa nopeus piipahti hetken verran 28 fps:ssä.

Kuten Diablo III:n Evil Editioninkin kohdalla nähtiin ja Destiny nyt vahvistaa, saadaan Xbox One –pelit pyörimään samoilla detaljeilla, ruudunpäivitysnopeuksilla ja resoluutioilla kuin PS4-pelitkin. Kun se jokseenkin hyödytön Kinect sammutetaan.

Lähde: Performance Analysis: Destiny on Xbox One

Lisää aiheesta

Destiny löi heti pöytään tolkuttomat myyntilukemat 

Destiny rikkoi kaikki ennakkotilausennätykset – suomalaistekniikka pyörii megapelin ytimessä 

Destiny-ennakko (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) 

Vanhan sukupolven digi-Destiny päivittyy ilmaiseksi uusille laitteille 

Varaslähtö: Destiny