Uusimmat

Disney poistuu pelialalta ja irtisanoo 300 työntekijää

11.05.2016 11:00 Miikka Lehtonen

Disney on tehnyt dramaattisen ja yllättävän ratkaisun: firma on lopettanut Disney Infinity -pelien kehittämisen ja ilmoittanut jättävänsä kokonaan pelinkehitysbisneksen. Siinä sivussa irtisanotaan 300 työntekijää.

Niin sanottuja ”toys to life” -pelejä edustanut Disney Infinity on tullut tiensä päätökseen. Pelejä kehittäneen Avalanche Studiosin toimitusjohtaja paljasti blogipostauksessa, että Disney Infinity -sarja saa napin otsaansa kesäkuussa. Siinä sivussa Avalanche Software sekä muut Disneyn omaan pelituotantoon liittyvät osastot ja haarat suljetaan, minkä seurauksena 300 työntekijää saa kenkää.

Disney itse vahvisti tapahtuneen osakkeenomistajilleen antamassaan tiedotteessa, joka on täynnä hankalalukuista bisnesjargonia. Yhteenvetona voisi kuitenkin todeta, että Disney kuvitteli myyvänsä reippaasti enemmän Disney Infinity -roipetta kuin oikeasti kävi kaupaksi. Tiedotteessa mainitaan, että firma ottaa 147 miljoonan taalan persneton tapahtuman seurauksena. Luku sisältää irtisanomisiin liittyviä erorahoja ja muita kuluja, mutta koostuu ”pääasiassa” oletettujen myyntien ja todellisuuden välisestä erosta.

Päätös ei vaikuta Disneyn lisenssipelien kehitykseen, eli Marveliin ja Star Warsiin liittyviä pelejä tulee varmasti yhä ulos muiden studioiden kehittämänä.

Harmin paikka, sillä Disney Infinity -pelit ovat olleet ihan veikeitä. Toki on myös suuri harmi, että hirmuinen määrä pelinkehittäjiä on taas jäämässä työttömäksi.

Lähde: Giant Bomb

Miikka Lehtonen

Muropaketin uusimmat