Uusimmat

Domen arvosteluviikko 10/2015: Flockers, Homeworld Remastered, Lucius II, Screamride

16.03.2015 19:30 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 10/2015 muun muassa…

  • Flockers (PC, PS4, Xbox One)
  • Homeworld Remastered Collection (PC)
  • Lucius II (PC)
  • Screamride (Xbox 360, Xbox One)

Flockers (PC, PS4, Xbox One)

Brittiläinen Team 17 on yhä yksi suosikkipelikehittäjistäni. Ei kylläkään enää viime vuosikymmenen saavutuksillaan. Kyllä se lempi nojaa niihin ikivanhoihin muistoihin monista hyvistä, muinaisista peleistä. Silti on aina hirveän kiva nähdä kun brittipoppoo tekee jotain. Vielä kun heitä joskus vielä onnistaisi.

Flockers ei kuitenkaan taida olla se peli, jolla indietiimiksi taantunut kehittäjä nousee takaisin ykkössarjaan. Se on semmoinen ihan nätti ja kiva älypeli, jossa on jotain äärettömän tuttua.

 

Homeworld Remastered Collection (PC)

Homeworld. Tämä nimi saa monen PC-veteraanin sydämen väpättämään niin urakalla, että rytmihäiriö on lähellä. Nimi, jota Reliciltä tivattiin vuosikymmenen ajan jokaisessa lehdistötapahtumassa: koska saamme lisää Homeworldia?

No, vastaus kuuluu ”nyt”. Emme uutta, vaan vanhaa. Uusissa kuorissa. Homeworld on nimittäin remasteroitu, mutta ei aivan ongelmattomasti.

 

Lucius II (PC)

Murhaamisen tietokonepeleissä pitäisi olla hauskaa. Sen pitäisi olla keino päästää pitkän päivän jälkeen höyryjä tai purkaa ketutusta terveellisellä tavalla. Lucius kakkosen pelaaminen taas saa melkein lähtemään torille heittelemään myrkytettyjä donitseja.

Muutama vuosi taakse julkaistussa kotimaisessa Luciuksessa oli varsin pätevä idea. Pelaaja kontrolloi Paholaisen poikaa ja tehtävä oli seikkailullisesti murhata perhe, sukulaiset ja kaverit. Valitettavasti toteutus oli varsin puolivillainen, eikä ainakaan allekirjoittanut jaksanut pelata paria kenttää pitemmälle. Kakkososassa on lyöty panoksia kovemmalle ja nyt nirhata voi mielinmäärin lähes hiekkalaatikkomaisissa kentissä.

 

Screamride (Xbox 360, Xbox One)

Brittiläinen Frontier Developments tunnetaan parhaimmin kahdesta asiasta: Elite-sarjasta ja hauskoista huvipuistosimulaattoreista. Rollercoaster Tycoonit ja Thrillvillet olivat todella kivoja strategiapelejä, joissa sai sekä pyörittää huvipuistoa että rakentaa huikeita vuoristoratoja. Xbox Onelle julkaistu Screamville lainaa niistä tiettyjä aineksia, mutta heittää sekaan myös fysiikkapohjaista kaaosta. Mikä voisi olla parempaa?

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon jutuista lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi Pelikopterin 23.2.2015-jakson.

Grow Home (PC)

Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D (3DS)

Persona Q: Shadow of the Labyrinth (3DS)

Total War: Attila (PC)

New 3DS – entistä kolmiulotteisempi ja kivempi, huteistaan huolimatta

Warhammer: The End Times: Vermintide –ensikosketus osa 2: brutaalia cooppausta ja rottamiehiä

Warhammer: The End Times: Vermintide –ensikosketus osa 1: mitä tekee rahassa rypevä Warhammer-fani? Tietenkin Warhammer-pelin!

Pelikopteri 23.02.2015 – retroa, suomipelejä, kauhua ja sotalentäjiä (Checkpoint)

Mulkaisu: Elite: Dangerous

Nelinpeli Podcast 071: Yhdeksäntoista yhdeksänkymmentä

Mulkaisu: Evolve

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat