Uusimmat

Domen arvosteluviikko 32/2015: Game of Thrones, Godzilla, Rare Replay, Ronin

10.08.2015 19:30 Jukka O. Kauppinen

Tällä viikolla Domessa muun muassa:

  • Game of Thrones Episode 5: A Nest of Vipers (Mac, PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
  • Godzilla (PS3, PS4)
  • Rare Replay (Xbox One)
  • Ronin (Linux, Mac, PC)

Game of Thrones Episode 5: A Nest of Vipers (Mac, PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Game of Thronesin fanit ovat tottuneet siihen, että hyvät tyypit eivät voita, paha ei saa palkkaansa (paitsi kullassa) ja kaikki on paskaa, paitsi kusi.

Näistä asetelmista kuvittelisi saavan pelinäkin irti vaikka mitä: paljon mahdollisuuksia, brutaalia menoa ja vapaus tehdä merkittäville hahmoillekin melkein mitä vain. Mutta jotenkin Game of Thrones –pelisarjassa tämä ei ole aivan toiminut.

 

Godzilla (PS3, PS4)

Kaupunkeja tallova hirviöiden kuningas Godzilla on yksi aasialaisen populaarikulttuurin ikonisimmista ilmentymistä. Japanilaisen Tōhō-elokuvastudion tunnetuin luomus on seikkaillut vuosikymmenten saatossa niin idän kuin lännenkin valkokankailla, viimeisimpänä vuoden 2014 Hollywood-versiossa. Nyt kun jättilisko on vielä kohtalaisen tuoreessa muistissa ja jatkoakin on tiedossa, Bandai Namco päätti puskea pihalle uuden Godzilla-lisenssipelin.

 

Rare Replay (Xbox One)

Retro on in. Sekä oikea retro, että feikkiretro. Varsinkin indiepuolella firma toisensa jälkeen luotaa inspiraatiota rosoisista pikseleistä ja chiptune-musiikista, mutta harvalla niistä on 30 vuoden kokemusta, josta ammentaa sitä.

Brittiläisellä Rarella on. Ja niinpä firma ei olekaan lähtenyt hakemaan inspiraatiota mistään, vaan tarjoilee valittuja paloja vuosien varrelta uusien ja vanhojen faniensa ihailtavaksi. Mutta ei ehkä niitä kaikkia, joita olisi kaivattu.

 

Ronin (Linux, Mac, PC)

Tämä ei ole Gunpoint. Tämä ei ole hiippailupeli, eli tapa kaikki. Ja mikä tärkeintä, tärkein liikkumismetodisi on huijausta. Tervetuloa ninjan elämään.

Devolver Digital on kunnostautunut julkaisemalla paljonkin pienten indiepuljujen pikselipelitekeleitä. Tänään meillä on testissä Ronin, jota mainostetaan vuoropohjaisena ninjaseikkailuna. Onko siitä mihinkään, vai onko teräs meltoa? Otetaanpa asiasta selvää.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon mielenkiintoisimmaksi jutuksi lukijat äänestivät mielenkiintoisimmiksi Miika J.K. Halmelan jutun Turun uudesta retropelikaupasta sekä Pelikopterin tuoreimman jakson.

Angry Birds 2 (Android, iOS)

Game of Thrones Episode 4: Sons of Winter (Mac, PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Journey (PS4)

Pako – Car Chase Simulator (Android, iOS, WP)

Ziggurat (PC, PS4, Xbox One)

War Thunder – lukijoiden suosikkilentokoneet ja –tankit

Retroa ja magiaa mahan täydeltä Suomen Turussa

Pelikopteri #012 – tankkikopteri! (Checkpoint)

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta