Uusimmat

Ei mikään DLC – Battlefield Hardline on hyvä peli!

30.03.2015 21:40 Jukka O. Kauppinen

Juho Anttila taantui takaisin lapsuutensa leikkeihin, joskin vähän uusien lelujen kera. Mikäs siellä Battlefield: Hardlinen maailmassa siten sekoillessa.

Battlefield: Hardlinen yksinpelikampanja yrittää kovasti. Yllä mainittujen ominaisuuksien lisäksi muun muassa nykypeleille niin yleiset salaisuudet on niputettu ovelasti etsintäkuulutettujen rikollisten pidättämiseksi ja todisteiden keräämiseksi. Todisteet puolestaan on niputettu rikostutkinnoiksi, jotka valmiiksi tullessaan antavat lisää taustaa pelin tarinalle. Ovela idea, joka antaa salaisuuksien metsästämiseen hieman kaivattua lisäpotkua.

Pariin kertaan muuten kovin lineaarinen kampanja avaa maailmansa myös laajemmin. Alligaattoreiden hallitsemalla suolla riittää tilaa ja tutkittavaa ja viimeinen kenttä tarjoaa myös lähes täysin vapaan peliympäristön. Mukavaa vaihtelua tyypilliseen putkijuoksuun, mutta samalla Hardline altistaa itsensä vertailulle ihan eri genren pelien kanssa, eikä suoritus ihan riitä.

Niin paljon kuin Hardline yrittääkin, sellaiset tekijät kuin Far Cry 3 ja Far Cry 4 sekä Dishonored tai vaikkapa ensimmäisen Crysis tekevät avoimen maailman vapaan hiippailun sen verran paremmin, että Battlefied: Hardline jää väkisinkin paitsioon. Toisaalta se, että mainitut pelit nousevat mieleen Battlefield-pelin yksinpelikampanjasta puhuttaessa kertovat siitä, että Visceral Games edes yrittää tehdä jotain erilaista.

Lue koko arvostelu: Battlefield: Hardline (PC, PS3, PS4, Xbox One, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Battlefield 2142 (PC) 

Battlefield 3 (PC, PS3, Xbox 360) 

Battlefield 4 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) 

Battlefield 4 moninpeliarvostelu (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) 

Battlefield 4: Naval Strike DLC (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) 

Battlefield 4: Second Assault DLC (PC, PS3, PS4, Xbox One, Xbox 360) 

Battlefield Bad Company 2: Vietnam (PC, PS3, Xbox 360) 

Battlefield: Bad Company (360, PS3) 

Battlefield: Bad Company 2 (PC, PS3, Xbox 360)