UUSIMMAT

Epic Mickey on kuin Tim Burtonin suunnittelema vinksahtanut seikkailu

07.12.2010 19:30 | Jukka O. Kauppinen

Epic Mickey on peli, jota muun muassa allekirjoittanut on odotellut innolla ja pitkään. Ajatus aikuismaisesta Disney-seikkailusta, jossa kaivellaan esiin viihdejätin arkistoja ja tuodaan kauan sitten unohdetut hahmot ja maailmat esiin, kuulosti ideana valloittavalta.

Peli ei yllä aivan toivotulle tasolle, mutta luomuksessa on silti paljon hyvää. Mikä erikoisinta, sitä ei uskoisi Disneyn luomukseksi.

Kuten mestari Lehtonen raapustelee,

Ennen niin rakkaat satumaailmat ovat jääneet vaille huomiota ja ränsistyneet aivan täysin. Ruoste, rauniot ja romupinot ovat päivän sana. Kun pelaaja kohtaa vaikka Akun ja Hessun, kaksikko onkin yllättäen pari romuista ja resuista robottia, joista puuttuu osia ja joiden ihon alta paistaa usein läpi metalli.

Warren Spectorin tyylille uskollisesti mukana on myös moraalisia valintoja ja reilun 15 tunnin mittainen tarina haarautuu useasti tarjoillen pelaajalle erilaisia käänteitä ja ratkaisuja tämän päätöksistä riippuen. Okei, se lopullinen loppuhuipennus on aina pääosin samanlainen ja kerrotaan Fallout-tyylisenä koosteena, jossa käydään läpi, mitä pelaaja teki. Mutta silti, tämä on Disney-peli! Ei niissä nähdä koskaan mitään tämän kaltaistakaan!

Parin tunnin pelin jälkeen, kun maailma aukeaa ja peli muistuttaa vähemmän Kingdom Heartsia ja enemmän alkuperäistä ja huisin synkkää konseptitaidettaan, toteankin, että kyseessä on tunnelmallinen ja Disney-peliksi hämmästyttävän hyvällä tarinalla varustettu peli, jonka tasohyppely on kotoisin suoraan Nintendo 64:n synkiltä vuosilta.

Lue koko arvostelu: Epic Mickey (Wii)

Lue myös

Dead Nation (PS3)

Lord of the Rings: Aragorn’s Quest (PS2, PS3, Wii)

Tron: Evolution (PS3, Xbox 360)

Two Worlds II (PC, Xbox 360)

Your Shape: Fitness Evolved (Xbox 360)