Erikoinen suomipeli on kuin Babylon 5:n ja FTL:n ristisiitos

11.07.2014 11:00 | Jukka O. Kauppinen

Turkulainen Bugbyte-tiimi tekee parhaillaan jokseenkin erikoista peliä. Battlestation – Humanity’s Last Hope on näet roguelike-tyyppinen tower defence –keitos, jossa ihsmiskunnan jämät koettavat selvitä hengissä kolmen vihamielisen muukalaisrodun höökin alla.

”Päätöksesi kulminoituvat eeppiseen taisteluun”, tekijät kertovat ja alleviivaavat, että aiempien valintojen tulokset näkyvät tässä vaiheessa. Oletko yksin kaikkia vastassa, vai onko sinulla ystäviäkin?

Diplomatiaa, kustomointia, roguelike-armottomuutta, teknistä tutkimusta, resurssienhallintaa ja hyvän miehistön värväystä ja koulutusta. Kaikkea löytyy!

Pelistä on tähän mennessä julkaistu Android- ja iOS-laitteilla toimiva miniversio, jolla tekijät testaavat myöhemmin PC:lle julkaistavan varsinaisen pelin osa-alueita.

”Menemme tässä vaiheessa vähän idea edellä, sillä haluamme tietää kiinnostaako pelikonseptimme ihmisiä”, kertoo Bubbyten Aksel Junkkila pelinteosta.

”Tulemme järjestämään äänestyksiä monista peliin liittyvistä asioista”, Aksel jatkaa ja kertoo, että pelirunkoa tullaan viilaamaan laajalti nimenomaan pelaajapalautteen kautta.

Peli kuulostaa kerrassaan hyvältä, ja sitä paitsi: Babylon 5 mainittu!

Pelin julkaisupäivästä tai vuodesta ei ole vielä tietoa, mutta foorumille voi jo liittyä. Minipelin Android- ja iOS-versiot löytyvät latauskaupoista, ja vaikka iOS-versio maksaakin kaupassa 2,69 euroa, niin jokaiselle kysyjälle lähetetään latauskoodi, jolla pelin saa ilmaiseksi. Ohjeet ilmaiskoodin pyytämiseen löytyvät tämän sivun alaosasta.

Lisätietoja: http://battlestation.fi/