Fablen kehityksen väitetään olevan ongelmissa

13.12.2022 09:17 Muropaketin toimitus

Microsoftin odotetun Fable-pelin kehitys on väitetysti ongelmissa.

Muutama vuosi sitten julkistetusta Fablesta ei ole kuultu sittemmin yhtään mitään, mikä on saanut monet epäilemään mahdollisista kehitysongelmista. Windows Centralin tuoreen raportin mukaan tästä olisi juurikin kyse.

Sivun mukaan pelin kehitys on takkuillut sisäisten kiistojen vuoksi, sillä kehittäjät eivät ole päässeet yksimielisyyteen käytettävän pelimoottorin kanssa. Microsoftin väitetään haluavan kehittäjien käyttävän yhtiön omia työkaluja, jotka ovat osoittautuneet kehittäjille ongelmallisiksi. Studio itse haluaisi puolestaan käyttää jotain ulkopuolista pelimoottoria, kuten Unreal Engineä, pelin kehitykseen.

Fablen lisäksi päätös on tuottanut ongelmia myös Halo Infiniten suhteen. Oma pelimoottori on lisäksi vaatinut uusien työntekijöiden kouluttamista täysin uusien työkalujen osalta, mikä on sitten korostunut, kun samaiset henkilöt ovat lähteneet studiolta kesken tuotannon.

Raportissa ei kuitenkaan mainita, kuinka paljon mainitut ongelmat ovat mahdollisesti vaikuttaneet Fablen tuotantoon. Toisaalta siinä mainittu Halo Infinite kärsi niin ikään useista ongelmista, myöhästyi julkaisusta ja julkaistiin osin keskeneräisenä.