UUSIMMAT

Facebook pisti stopin Zyngan erityiskohtelulle

30.11.2012 18:00 Miikka Lehtonen

Zyngan tupaan tulee lunta ovista ja ikkunoista (sainpas sen pakollisen lumijutun tungettua tänään johonkin!), sillä tänä vuonna osakkeen arvo on romahtanut, raastupa kutsunut ja muutenkin ollut ikävää. Ja nyt Facebook on pistämässä stopin Zyngan nauttimalle erityiskohtelulle.

Zyngalla ja Facebookilla on tähän saakka ollut erinomaisen läheinen suhde. Siinä missä muut pelikehittäjät ovat joutuneet tekemään kaikenlaisia kevätjuhlaliikkeitä saadakseen pelejään Facebook-kansan pelattavaksi ja silmien eteen, Zynga on päässyt kävelemään esteiden ohi omasta ovestaan ja päässyt vielä markkinoimaan pelejään selvästi muita enemmän. Ja tämä on tietenkin tarkoittanut näkyvyyttä, rahaa ja menestystä. Vaan ei enää.

”Olemme uusineet sopimuksemme Zyngan kanssa niin, että Zynga.com käyttää Facebook-alustaa jatkossa samoilla ehdoilla ja mahdollisuuksilla kuin muutkin kehittäjät. Tulemme jatkossakin tekemään yhteistyötä Zyngan kanssa samoin kuin muidenkin eri kokoisten kehittäjien kanssa”, kertoi Facebookin tiedote.

Reaktio oli välitön, sillä Zyngan osakkeiden arvo putosi välittömästi 13% ja miksipä ei? Onhan Facebook oleellinen osa Zyngan markkinamallia ja jos sen käyttö tulee vaikeutumaan, ei se ainakaan hyvä uutinen ole.

Lähde: BBC

Lisää aiheesta

Zyngan ja EA:n kädenväännöstä muodostumassa tärkeä ennakkotapaus

Sosiaalisota! EA Zyngan kimpussa

Zyngan operatiivinen johtaja pihalle

Zyngan kurssi lähti syöksyyn

Lue myös

Far Cry 3 on erinomainen. Sen verkkoratkaisu taas ei

Nyt tuli kaikkien aikojen Humble Bundle!

Skrillex-peli tarjoilee Zelda-henkeä ja dubstepiä