UUSIMMAT

Gas Powered Games todella pahoissa vaikeuksissa

20.01.2013 10:00 | Juho Anttila

Chris Taylorin luotsaama Gas Powered Games ilmoitti hiljattain keräävänsä Kickstarterissa rahaa uuteen, nimeä Wildman kantavaan peliprojektiin. Roolipeliä ja naksustrategiaa yhdistelevä peli näyttää olevan muutakin kuin mielenkiintoinen projekti. Koko Gas Powered Gamesin tulevaisuus nimittäin riippuu sen onnistumisesta.

Gas Powered Games on nimittäin taloudellisesti todella kehnossa kunnossa. Joidenkin lähteiden mukaan yritys on joutunut antamaan potkut lähes kaikille työntekijöilleen. Chris Taylor on myös vahvistanut, että merkittävä joukko firman työntekijöitä on siirtynyt kilometritehtaalle.

Taylorin mukaan irtisanomiset tehtiin nyt siksi, että jos Kickstarter-projekti epäonnistuisi ja Gas Powered Games menisi nurin, työntekijät eivät ehkä saisi irtisanomiskorvauksia tai maksamatta jääneitä palkkoja. Tämä ei Taylorin mukaan olisi reilua ketään kohtaan. Jos Wildman kerää rahoituksensa, Taylor suunnittelee palkkaavansa takaisin yrityksen leipiin kaikki ne entiset työntekijänsä, jotka ovat vielä vapailla markkinoilla.

Synkkä tilanne on saanut Taylorin myös kyseenalaistamaan koko Kickstarter-keräyksen. Mies onkin pyytänyt tukijoita äänestämään kommenteillaan. Tähän mennessä palaute on ollut pääasiassa positiivista. Tätä kirjoittaessa Wildman on kerännyt hieman yli 200 000 dollaria runsaan miljoonan dollarin tavoitteestaan, mutta keräystä on jäljellä vielä melkein kuukauden verran.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Chris ”Dungeon Siege” Taylorin seuraava peli on ”vallankumouksellinen” roolipeli

Age of Empires Online ei saa enää uutta sisältöä, kehitystiimi siirtyy uuteen projektiin

Age of Empires Online muuttui ilmaisuuden myötä myös paremmaksi peliksi