UUSIMMAT

GTA-pelit yllyttivät mellakoitsijoita, väittää brittilehti

09.08.2011 11:30 | Jukka O. Kauppinen

Lontoon kaduilla on melkoinen meininki. Mellakoitsijat riehuvat, tappelevat ja tuhoavat paikkoja, jopa polttaen rakennuksia. Poliisi ja mellakoitsijat ovat ottaneet yhteen, kun huligaanit ryntäsivät kaduille protestoimaan mukamas poliisin väkivaltaa vastaan. No, mitä turhia huomioimaan sitä, että gangsteri avasi tulen poliisia vastaan, joka ampui takaisin tarkemmin. Poliisi on silti sika, kuten tyypillinen takkunetti-anarkopeelo ajattelee, joten siitä vain kadulle riehumaan.

Mutta eihän tosiasioiden pidä antaa häiritä. Tyypilliseen tapaan mellakoista on helpompi syyttää vaikkapa videopelejä kuin vaikkapa etsiä ratkaisuja todellisiin ongelmiin. Kuten työpaikkojen ja palvelujen puutteeseen, yleiseen turhautumiseen tai tilaisuutensa haistaneiden huligaanien ja rosvojen kurissapitämiseen.  

Niinpä London Evening Standard -iltapäivälehti innostui väittämään, että Grand Theft Auto IV on inspiroinut ja yllyttänyt kaduilla riehuneita.

Vaikka GTA-sarja tunnetaankin toiminnallisena ja myös turpiinvetelyn mahdollistava videopelinä, niin silti sen väkivaltaisin ja laittominkin toiminta on kovin kaukana Lontoon katumellakoinnista. Terveellä järjellä varustetun ihmisen on aika vaikea löytää yhtymäkohtia asioista, mutta eihän se iltapäivälehtiä haittaa kun asioille etsitään tekosyitä. GTA-pelit olivat luultavasti myös Tunisian, Egyptin ja Syyrian mellakoiden innoittajia.

Lähde: ”GTA inspired London riots”, paper claims

Lue myös

Bethesda haastaa Minecraftin tekijän oikeuteen

Domen arvosteluviikko 31/2011: Call of Juarez The Cartel, Journey, Star Raiders, UFC Personal Trainer, Ridge Racer Unbounded

Michael Jackson: The Experience (Xbox 360)

Ridge Racer Unbounded – suomalainen näkökulma ajopelilegendaan

Keskustelu

Ja seuraavaksi pelejä syytettään kalakannan loppumisesta koska ihmiset on pelannut liian paljon kalastus pelejä :3

Juu, tottahan toki on. Aivan selvä tapaus. Ei muuta ku kieltoa vaan moisille peleille. Miten en itse keksinyt tätä ilmeistä syy yhteyttä. Juu ja pyssyt pois kanssa kaikilta, ja vihapuhetta ja puhetta saatava rajoittaa!!

Juu. Hesarin mukaan mellakat on köyhien lähiöissä. Ne varmaan onkin tosi kovia pelaamaan. Jos pelais, ei tarvis olla ulkona riehumassa kuin örkit.

Muropaketin uusimmat