Uusimmat

Hearts of Iron 3 tekee pelaajista rintamankomentajia

02.02.2009 13:00 Jukka O. Kauppinen

Maailman suosituimpiin lukeutuva strategiapelisarja Hearts of Iron on pitänyt toisen maailmansodan ystävät tiukasti otteessaan. Sarjan ystävät ovat kuitenkin joutuneet tyytymään Hearts of Iron 2: Doomsdayhin jo jonkin aikaa, sillä Paradox Interactive on työskennellyt tässä välissä myös Europa Universalis –sarjan parissa. Valo kuitenkin häämöttää tykin suussa ja Hearts of Iron 3 lupaa paljon kivaa ja kiinnostavaa.

Ehkä kiintoisin – tai ainakin vekkulein – pelin uusista ominaisuuksista on mahdollisuus jättää sotilasosastojen liikuttelu sikseen. Pelaaja voi kivuta ylimmän komentajan pallille ja tehdä vain suuren suuria päätöksiä, minkä jälkeen pelin tekoälykomentajat yrittävät toteuttaa saamiaan komentoja.

Paradoxin vanha veitikka Johan Andersson kertoi eDomelle, että pelaajat voivat antaa strategisella tasolla esimerkiksi käskyn ”edetkää Pariisiin” tai ”siirtykää koko itärintamalla puolustukseen”. Käsky siirtyy tekoälyn tasolta toiselle niin, että lopulta eri joukot yrittävät toteuttaa saamaansa käskyä parhaan kykynsä ja voimiensa mukaan.

Ripausta alemmalla armeijakuntatasolla pelaaja voi antaa hieman tarkempia käskyjä, joilla voidaan määrätä armeijakunta esimerkiksi etenemään tiettyä kaupunki kohti ja piirättämään tai valtaamaan sen.

Strategisen uberkomentajan järjestelmän hiominen on yhä kesken, mutta toivottavasti ohjelmoijat tekevät hyvää jälkeä. Olisi mukavaa olla joskus ihan vain Supreme Commander – ja syyttää epäonnistumisista kyvyttömiä kenraaleja.

Lisätietoja: http://www.paradoxplaza.com/

 Lue myös

Arvostelu: Killzone 2 (PS3)

Microsoft Sidewinder X5 -hiiri – kilpailukykyinen peliväline

Mount & Bladeen maksullinen lisälevy, luvassa nettimoninpeli

Pyöriiko The Last Remnant PC:lläsi? Ota selvää!

World of Warcraft tahkosi puolet Activision Blizzardin tuloksesta