Uusimmat

Housemarquen pelitaidenäyttely päättyy sunnuntaina

11.05.2011 22:30 Jukka O. Kauppinen

Suomalaisen Housemarque-pelitalon pelitaidenäyttely on ollut avoinna Helsingissä alkukuusta – ja päättyy tulevana sunnuntaina. Firman uusimman Outland-pelin sekä aiemman Dead Nationin luonnostaidetta on esillä helsinkiläisessä Manga Cafe -taidekahvilassa 15.5. saakka.

Molemmat teokset ovat myös pelattavissa.

Manga Cafe, Kaisaniemenkatu 1, Helsinki.

Lisätietoja: Outland & Dead Nation Concept Art Exhibition

Lisää aiheesta

Outland-ennakko (PS3, Xbox 360)

Outlandista on heti ensin sanottava se, että visuaalinen suunnittelu on paremman ylistyssanan puutteessa fantastisen näköistä. Kontrastikkaat, erilaisiin siluetteihin pohjaavat valon ja varjon leikit yhdistyvät saumattomasti muihin efekteihin. Tyyli on pitkään harkitun oloinen, ja täydentää pelin mystistä tunnelmaa sekä vieraan maailman tuntua.

Mutta visuaalinen ilme on silti vain tehokeino, ja huono sellainen jos peli itsessään ei toimi. Onneksi asianlaita ei ole näin.

Dead Nation (PS3)

Dead Nationissa on teoriassa taustatarina. Zombit ovat nousseet haudoistaan ja valloittaneet maailman. Vain muutamat selviytyivät kiitos immuniteettinsa, mutta heitäkin uhkaa nopea välipalaksi päätyminen. Yksinäinen sankari – tai sankaripari, jos peliä pelaa co-opina – lähtee matkalle zombien täyttämän maailman halki. 10 tehtävän välissä juoni kulkee pienten välianimaatioiden avulla, mutta se on pelkkää ikkunankoristetta.

Pääpointti on nimittäin tälläkin kertaa toiminnalla. Dead Nation on niin sanottu twin stick –räiskintäpeli, eli pelihahmoa ohjataan vasemmalla tikulla oikean tähdätessä aseella eri suuntiin. Olkanapit on varattu nopeille sprinteille, lähitaistelulle, erikoisaseille ja tietenkin tulitukselle.