Huhupartio: Konami siirtyy yhä kauemmas pelinkehityksestä

18.09.2015 11:00 Miikka Lehtonen

Japanista kuuluu taas huonoja uutisia. Niiden mukaan Julien Merceron on lähtenyt Konamilta. Jaa, kuka? No, mies, joka oli vastuussa firman käyttämän Fox Engine -pelimoottorin kehityksestä ja käytöstä. Moottorilla on pyöritetty muun muassa Metal Gear Solid -pelejä ja Pro Evolution Socceria jo jokusen iteraation verran.

Tämä osa uutisista oli faktaa, ainakin siinä määrin kuin mikään voi faktaa olla: uutisille löytyi itsenäisiä vahvistavia tietolähteitä ja niin edelleen. Nyt mennään huhupartion puolelle. IGN-pelisaitti kertoo, että Merceronin lähdön syy oli simppeli: häntä ei enää tarvita, koska Konami ei aio käyttää enää Fox Engine -moottoria peleissään.

Mikäli tämä huhu on totta, uutiset ovat aika huolestuttavia. Konami kun kehitti moottorin suurella rahalla sisäistä käyttöään varten ja mikäli sitä ei enää käytetä, se tarkoittanee siirtymistä entistä kauemmas perinteisestä pelinkehityksestä. Konamihan on viimeisten vuosien aikana lopettanut miltei täysin pelien julkaisemisen, eikä ihan lonkalta tule Metal Gear Solidin ja Pro Evolution Soccerin ohella montakaan pelisarjaa, johon Konami yhä julkaisisi pelejä.

Sen sijaan firma on keskittynyt halpoihin, mutta suhteessa paljon tuottaviin mobiilipeleihin ja sivubisneksiinsä, kuten kuntosalien pyörittämiseen sekä tietenkin myös työntekijöidensä kyykyttämiseen.

Kun ynnätään vielä yhteen se, että Konamin kirkkaana tähtenä pidetty Hideo Kojima lähti firmasta ovet paukkuen, eipä se entinen pelisuuruus enää niin hirveän suuri ole. RIP ja niin edelleen.

Lähde: IGN