UUSIMMAT

Ilmainen Smurffit-peli smurffasi lakimiehet indie-kehittäjän kimppuun

26.01.2015 14:00 | Jukka O. Kauppinen

Smurffit ovat kivoja, söpöjä ja sinisiä otuksia. Lakimiehet ovat vain viimeksi mainittuja, nimittäin hyytävyydessään jäänsinisiä. Belgialaisen sarjakuvapiirtäjä Peyon luomat hahmot ovat näet iästään huolimatta niin rahanarvoisia, ettei niitä kannata käyttää edes fanituotteiden inspiraationa. Muutoin voi käydä kalpaten, kuten Amiga-indiepelikehittäjä Hipoonios havaitsi.

Hipoonios näet teki huvikseen Amigalle Smurffit-pelit. Amigalle. 29 vuotta vanhalle tietokoneelle, jonka kaupallinen aktiivitaival päättyi vajaa parikymmentä vuotta sitten.

Smurffit ovat kuitenkin niin arvokasta tavaraa, ettei niistä kannata tehdä edes ilmaispelejä. Studio Peyon lakimiehet havaitsivat luvattoman ja lisensoimattoman Smurffit-pelin ja lähettivät Hipooniosille sekä cease & desist –vaatimuksen – eli peli pois netistä ja äkkiä – ja heti perään korvausvaatimuksen.

Ei kovin kiva tilanne harrastelijalle, etenkin kun tilanne johtuu ilmeisesti Hipooniosin ja jonkun toisen Amiga-yhteisön jäsenen välisestä kränästä. Tämä toinen kun ilmeisesti käräytti pelin Studio Peyolle ihan silkkaa ilkeyttään ja harmia aiheuttaakseen.

Kuten Hipoonios kirjoittaa,

Now I know pretty well that you are not allowed to make unlicensed video games or use others work without permission, but this is just a game made in BACKBONE for a 30 year old computer. LOL… this is insane! I’m sure they don’t even know what an Amiga is. And I doubt more than 50 people have downloaded it.

I have seen a lot of other people creating video games with famous characters. Also there are a few in the works (like the Danger Mouse game and Evil Minions etc). Also seen a few unlicensed conversions of games. Now I don’t think you have to be worried because I think I know who it was who did this to me. A guy in the community does not like me very much. So I’m sure it was him who told Studio Peyo about it.

Hipoonios selvittelee ilmeisesti parhaillaan tilannetta ja vaihtoehtojaan. Peukkuja, että homma ratkeaa sivistyneesti. Ja indieviilaajille muistutukseksi, että jonkun toisen luomia, tekijäoikeuksilla ja tuotemerkeillä suojattuja hahmoja ei kannata käyttää omissa peleissä. Ei edes ilmaisissa. Muuten voi saada ikävää postia.

Lähde: Got sued for an AMIGA game made with BACKBONE in 2015!

Lisätietoja: http://fi.wikipedia.org/wiki/Smurffit

Lisää aiheesta

Donkey Kong haastoi Nintendon oikeuteen

Dwarf Fortress –fantasiat todeksi – tosin scifisti – ennakossa Rimworld 

Mitä tekijät mahtoivat oppia upeaa This War of Mineä tehdessään? 

Sonyn Killzone-oikeudenkäynti etenee 

Muropaketin uusimmat