Uusimmat

Japanilainen roolipeli niin pahassa mutta etenkin hyvässä – arvostelussa Ys: Memories of Celceta

02.09.2014 20:00 Jukka O. Kauppinen

Kalle Lounela matkusti Ysin roolipelimaailmojen uumeniin aseistautuneena niin miekalla kuin magiallakin. Kliseiltä ei vältytty, mutta JRPG-kokemus oli silti väkevä.

Matkatessa lahdataan monen muotoista ja näköistä örveltäjää. Käsikonsolille sopiva reaaliaikainen taistelu on normaalilla vaikeustasolla yksinkertaista parin nappulan painelua. Yksitoikkoisuus ei haittaa, koska pelaaja voi vaihtaa pelattavaa hahmoaan milloin vain loppupeleissä kuuteen henkeen paisuneesta joukkiosta. Mörköjen mättöavuksi voi valita kaksi kumppania.

Tietenkään sankareiden ei tarvitse mättää monstereita paljain käsin. Sepällekin riittää töitä, kun kättä pidempään voi lisätä keräämillään luontaistuotteilla vaikka myrkyttävän ominaisuuden. Roolileikin lohikäärmettä ja vältin arvoesineiden tuhlaamista moiseen näpertelyyn. Mieluummin kylven kullassa ja jalokivissä.

Aseiden lisäksi luolastoista löytää etenemiselle pakollisia tai vain yleishyödyllisiä artefakteja, joista koin hyödyllisimmäksi melkein 3D Soniciksi muuttavat juoksukengät. Myös peukaloisena olo oli aikansa viihdyttävää.

Lue koko arvostelu:  Ys: Memories of Celceta (PSV)

Lisää aiheesta

Ys: Origin (PC) 

Vanhojen jenkki-Squaren hemmojen muodostama XSEED Games -firma on nimittäin päättänyt tuoda PC:llä vähälukuisen japsiropejen lajityypin edustajia PC-pelaajille. Firman edellinen peli Ys: Oath at Felghana oli jo hyvä yritys, mutta toinen kokeilu Ys: Origin jo räjäyttää potin.

Ys: Oath at Felghana (PC) 

XSEED on entisen Square Enix USA -jengin perustama firma, joka on ottanut jonkinasteiseksi elämäntehtäväkseen vanhojen JRPG-klassikoiden tuomisen länsimaihin ja jopa Steamiin. PC-puolella firman ensimmäinen konkreettinen saavutus on yli 20 vuotta vanhan Ys III-toimintaroolipelin kääntäminen.

Muropaketin uusimmat