Kaipaatko uutta seikkailtavaa? Tässä muutama ilmainen uutuus

05.09.2016 13:00 | Jukka O. Kauppinen

Kaikkien noiden kuudenkympin megapelien vouhotuksen lomasta on välillä vaikea bongata myös niitä kivoja ilmaisvaihtoehtoja. Vaan tässäpä on muutama poiminta seikkailujen ystäville!

 

Viimeisimmän Ludum Dare -pelikehitystapahtuman pelitulvan seasta löytyy No Code -tiimin luomus The House Abandon, joka on itse asiassa ihan ammattimaisten pelikehittäjien luomus. Poppoon vetäjä näet on tehnyt muun muassa Alien: Isolation -kauhuseikkailun.

Tässä indieluomuksessa mennään aika lailla Alienia pienemmässä mitassa, mutta sisältö on tasokasta. Kasarihenkisessä psykogista kauhua pulppuavassa tarinassa näet eletään vähän kuin VHS-maailmassa, jossa pelaajan hahmo yrittää pelata seikkailupeliä vanhalla kunnon Amstrad-kotimikrolla.

Toimii Windowsilla ja Macillä.

Lisätietoja: The House Abandon

The House Abandon

 

Kasarimeininkiä löytyy myös The 8 Bit Bunch -tiimin Ancient Legends -roolipelistä, joka on mukavalla tavalla Ultimoiden, Bard Talejen ja muiden 1980-luvun kuusnelosseikkailujen henkinen moderni luomus. Tosin vaikka peli onkin uusi, niin se on tehty Apple II -mikrolle.

Toimii Apple II -emulaattorilla.

Lisätietoja: Ancient Legends

Ancient Legends

 

Jos House Abandonin kauhu ei riittänyt, niin lisää outoutta löytyy Sleepthrough-seikkailusta, joka on mystinen, painajaisia huokuva kummaseikkailu. Andrea Pignatoron luoma peli on täynnä yksityiskohtia ja asioita, jotka yrittävät parhaansa mukaan töniä pelaajan henkiseen epätasapainoon ja syvälle hämmennysmeren uumeniin.

Toimii Windowsilla.

Lisätietoja: Sleepthrough

Sleepthrough

 

Rakastatko hunajaa? Ehkä First Fossil Press -tiimin Silence on sinun pelisi, sillä siinä on luvassa suorastaan hunajaisia fetissejä. Lisäksi rakkautta, luolamaalauksia ja omintakeista rooliseikkailua, joka tapahtuu pienessä, rauhallisessa kyläympäristössä. Peliä kuvaillaan interaktiiviseksi novelliksi, jossa ei ole vääriä valintoja tai päämääriä.

Toimii Windowsilla.

Lisätietoja: Silence

Silence