Kerbaliin on tehty modi poikineen – ja tässä niitä kiintotähtiä

15.07.2015 21:00 | Jukka O. Kauppinen

Jani Salomaa on paitsi ammuskellut kerbaaleja avaruuteen, myös modannut heidän avaruusaluksiaan mitä erikoisimmilla tavoilla. Ja tässä niistä muutamia!

Lue juttu: Kerbal Space Program –  moditaivaan kiintotähtiä

 

KSP on tiivistettynä humoristinen avaruusohjelmasimulaattori. Se antaa pelaajalle kaikki palaset unelmien avaruusalusten luomiseen ja lentämiseen, vaan sitten moukuttaa armottomalla fysiikkamallillaan. Se haastaa tähtäämään korkeammalle, kauemmas, kohti vain pisteinä tähtitaivaalla siintäviä planeettoja.

Vaan ihan ensiksi pitäisi päästä Maata muistuttavan Kerbinin kamaralta edes ilmaan. Siihen vaaditaan söpö pieni vihreä kerbonauttiolio nimeltä Jebadiah, komentomoduuli, moottori ja polttoainetta. Mielellään laskuvarjo. Helppoa kuin heinänteko. Se lentää! Tosin lähimpään jorpakkoon, sillä laskuvarjoa ei näköjään kannata avata heti laukaisun yhteydessä. Nauroin kippurassa Jebadiahin kohtalolle, palasin suunnittelupöydälle parissa sekunnissa ja yritin uudelleen. No nyt se lensi ja laskeutui! Tosin vain kolmen kilometrin korkeuteen. Kiertorata häämöttää jossain 70 kilometrin kohdilla. Millaisen värkin se vaatii?

Lue koko arvostelu: Kerbal Space Program (PC, Mac, Linux)

Muropaketin uusimmat