UUSIMMAT

Kid Icarus lehahti vuosikymmenten takaa – lue arvostelu

19.04.2012 21:30 | Jukka O. Kauppinen

Juho Anttila sai jännän tehtävän. Lykkäsimme miehelle näet jatko-osan peliin, jonka esi-isää Juho ei ollut ilmeisesti koskaan nähnytkään. Nintendon muinaisen pelisankarin paluu kuitenkin tuntuu olevan hengessä uskollinen alkuperäiselle, mutta tarjoavan silti samalla modernin pelikokemuksen.

Sankari Pit on siis enkeli, joka palvelee jumalatar Palutenaa. Maailma muistuttaa antiikin Kreikkaa siinä missä anime korkeakulttuuria. Tuttuja nimiä vilahtelee, joskus jopa melkein oikeissa yhteyksissä. Kuten esimerkiksi Medusa, joka tahtoo tuhota maailman. Temppu on estettävä, mutta tämä on vasta alkua.

Kid Icarus toimitetaan tavallista suuremmassa pakkauksessa. Pelin lisäksi laatikosta löytyy kokoontaitettava pöytäteline, jonka päälle 3DS-konsoli voidaan laittaa lepäämään. Miksi näin? Sen kerron hetken kuluttua.

Pit on tomera nuori sankari, joka osaa myös lentää. Ainakin sen aikaa, mihin Palutena voiminensa pystyy venymään. Tämä määritteleekin pelikokemuksen rytmin. Kenttä toisensa jälkeen toistaa samaa kaavaa. Ensin lennetään raiteilla räiskien, sitten laskeudutaan maahan ja jatketaan apostolin kyydillä. Sanaleikki on tahaton.

Lue koko arvostelu: Kid Icarus: Uprising (3DS)

Lue myös

Gettysburg: Armored Warfare (PC)

Jak & Daxter Trilogy (PS3)

NeverDead (PS3, Xbox 360)

Puddle (PS3, Xbox 360)

Unity of Command (PC)

Muropaketin uusimmat