Uusimmat

Konsoli-Diablo on ”ratkaisevasti erilainen”

26.11.2011 16:30 Jouni Mäki-Panula

Blizzard Entertainment on jälleen vakuuttanut olevansa tosissaan Diablo III:n tuomisesta konsolille. Diablo III:n pääsuunnittelija Jay Wilson kertoi pelin konsoliversiosta, jota ei vieläkään ole vahvistettu. Jos ja kun projekti toteutuu, niin Wilsonin mukaan luvassa ei ole käännöstä, vaan alusta alkaen nimenomaan konsolialustalle toteutettu versio Diablo III:sta.

”Emme halua kääntää sitä. Haluamme rakentaa sen konsolille. Ero on ratkaiseva. Luonnollisesti paljon juttuja siirtyy, mutta käännös tarkoittaisi PC-pelin sovittamista konsolille”, sanoi Wilson.

”Tavoitteemme on tehdä peli, joka tuntuu natiivilta konsolilla. Jos teemme sen, haluamme sen tuntuvan Blizzardin peliltä, joka on tehty kyseiselle alustalle tyhjältä pöydältä.”

Wilsonin mukaan kaikki osapuolet konsolivalmistajia myöten haluavat Blizzardin mukaan tuottamaan konsolipelejä. Neuvotteluja on kuitenkin vielä odotettavissa ainakin online-ominaisuuksien osalta.

Wilson myös mainitsi, ettei suuri yleisö enää usko Blizzardia, kun studio väittää tekevänsä konsolipeliä. Konsoli-Diabloa ei ole vieläkään virallisesti julkistettu, koska Blizzardilta puuttuu edelleen vahva kehitystiimi konsolialustalle.

”Emme ole koskaan satsanneet konsoliin niin paljon kuin tällä hetkellä, eikä meillä ole aiemmin ollut konsolille sopivaa tuotetta.”

Diablo III on tulossa PC:lle ja Macille alkuvuodesta 2012.

Lähde: Blizzard has “never invested in” consoles to the degree it’s “doing now” with Diablo III.

Lisää aiheesta

Diablo III:n betatestiin – Facebookissa

Blizzard palaa konsolimaailmaan Diablo III:lla

Haluatko Diablo III:n ilmaiseksi? Tilaa World of Warcraft vuodeksi

Nyt lähtee: aitoa Diablo 3 -pelivideota

Lue myös

Assassin’s Creed Revelations – haastattelussa pelin suunnittelija ja käsikirjoittaja

Batman: Arkham Cityn PC-versio tökkii, ratkaisu tuskin miellyttää

Oivaltava, hauska ja peukun arvoinen: Super Mario 3D Land

Ubisoft peruutti PC-pelejä, kukaan ei välittänyt