Uusimmat

Kyberpunk-thrilleri Watch Dogs saa jatkoa – marraskuussa San Franciscoon

09.06.2016 14:00 Jukka O. Kauppinen

Ubisoftin parin vuoden takainen Watch Dogs oli jännittävä, lupaava mutta vähän kompasteleva scifi-räiskintä. Se ei täyttänyt kaikkia odotuksiaan, mutta ehkäpä jatko-osassa osutaan napakymppiin?

Watch Dogs 2 näet julkaistaan 15. marraskuuta konsoleille ja PC:lle.

Watch Dogs 2:n keskiössä ovat tarinan ja räiskeen lisäksi tietoturva, yksityisyys ja hakkerointi, joita myös edellispeli tutki.

Pelin hypeä lainataksemme:

San Franciscoa ympäröivä Bay Area koostuu miljoonista asukkaista, jotka elävät upeissa merimaisemissa ikonisine rakennuksineen ja mäkisine ympäristöineen. Pelin maailmassa San Francisco on suurin kaupunki, joka on ottanut käyttöön päivitetyn ctOS 2.0 -käyttöjärjestelmän. Sen avulla valvotaan ja hallitaan kokonaista kaupunkia ja sen infrastruktuuria. Väärissä käsissä sen käyttö voisi johtaa lähes katastrofaalisiin seurauksiin aina kaupungin infrastruktuurin hallinnasta yksittäisten ihmisten manipulointiin.

Pelaajat astuvat nuoren hakkeri Marcus Hollowayn saappaisiin. Marcus on joutunut ctOS 2.0 -käyttöjärjestelmän kynsiin rikoksesta syytettynä, jota hän ei ole edes tehnyt. Tämä sysää Marcusin mahdottomalta vaikuttavaan tehtävään. Hänen pitää sammuttaa ctOS 2.0 lopullisesti ja estää vastaavia väärinkäytöksiä tapahtumasta muille syyttömille kansalaisille. Marcusin tärkein työkalu on hänen taitonsa ja välineensä hakkeroida tähän keskuskäyttöjärjestelmään liitettyjä laitteita. Tämän seurauksena luvassa on uskomattomia tapahtumaketjuja niin yksittäisten ihmisten kuin kokonaisten laitteistojen mittakaavassa.

Hakkeroinnille alttiita laitteita ovat autot, lennokit, nosturit, turvallisuusrobotit ja monet muut erilaiset isot ja pienet laitteet. Tämä mahdollistaa erilaisen lähestymistavan eri tehtävissä. Pelaaja voi vaikkapa suorittaa salakähmäisiä tehtäviä tappamatta yhtäkään vihollista. Halutessaan pelaajat voivat kuitenkin suorittaa tehtäviä aseet paukkuen ja vihollisia taisteluissa nujertaen. Valtava pelimaailma tarjoaa myös monet mahdollisuudet takaa-ajoille ja muille toimintakohtauksille San Franciscon mäkisillä kaduilla, miljoonakaupunki Oaklandin talojen katoilla tai vaikkapa Piilaakson teknologiayritysten rakennuksissa.

Itse arvostin Watch Dogsissa aivan erityisesti sen näkökulmaa teknisen ja verkottuneen yhteiskunnan vaarapaikkoihin. Toimintakin oli hyvää, mutta kuten Dome.fi:n arvostelukin ynnäsi,

Mitä jää lopulta käteen? Minun pitää ehkä tässä kohdin olla vähän pliisu ja todeta, että ihan mukiinmenevä peli. Ei mikään vuoden megahitti, mutta ei myöskään pettymys. Peruspätevä ja toimiva peli, jossa on hyviä ideoita vaihtelevalla toteutuksella. Osa toimii tosi hyvin, osa huonosti. Kaikkia tullaan varmasti jatkokehittelemään sitä väistämätöntä jatko-osaa varten ja niinpä veikkaankin, että tässä käy Assassin’s Creedit: tämä oli vähän niin kuin demo ja se todellinen huippupeli nähdään parin vuoden päästä.

Toivottavasti siis nyt!

Watch Dogs 2 – 15.11.2016.

Lisätietoja: http://www.watchdogs.com

Watch Dogs 2

Lisää aiheesta

Ubisoftin Watch Dogs (tai Watch_Dogs, kuten se välillä tunnetaan) teki jättivaikutuksen jo ensiesiintymisellään. Aivan sairaan kauniilta ja kivalta näyttänyt peli niin sanotusti voitti E3:n ja siitä alkoi odotus. Odotuksen varrelle mahtui lykkäyksiä, nettiin vuotaneita – ja paljon sitä E3-demoa vaisumman näköisiä – videoita, vääntöä pelaajien ja PR:n välillä ja ties mitä muuta ihmeellistä.

Watch Dogs (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)